El matí de Catalunya Ràdio

La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Actualitzat
Un fragment d'una de les obres mestres de Billy Wilder ens podria servir per recordar Tony Curtis, que ahir ens va deixar, però bàsicament ens serveix per parlar d'Iniciativa i de la Conselleria d'Interior.

És com si Joan Saura portés la barca i la realitat li anés recordant que va inexorablement conduint cap al desastre.

No veus que no es pot haver picat l'ullet als antisistema i comandar ara els Mossos d'Esquadra? És igual, serem la policia de la policia. I què faràs si has de carregar contra els estudiants que protesten pel Pla Bolonya a la Universitat Central? Doncs cessar el cap de la policia. Joan, si ets el conseller d'Interior i hi ha avís de risc de temporal de neu no te'n pots anar a Mallorca! Home, fins que no es geli el mar tindré temps de tornar segur! Senyor Saura, vostè creu que el dia de la vaga general, que es preveu mogudet, el seu número 2, Joan Boada, ha d'anar a manifestar-se a Girona en lloc d'estar dirigint el departament?

El número 2 d'Interior no té responsabilitats en seguretat. Hem de donar un premi a qui ha fet l'organigrama. Sigui com sigui, senyor Saura, ha de reconèixer que el dispositiu de comandament devia ser escàs, perquè ningú de la cúpula d'Interior va poder sortir a explicar a la ciutadania què estava passant al centre de Barcelona, quan durant set hores el passeig de Gràcia semblava Cisjordània. O és que no van voler?

Ahir van fer una roda de premsa, però avui es tornen a negar a donar la cara davant dels mitjans.

Ja sabem que ningú no és perfecte, però fugir dels focus "con faldas i a lo loco", per més precampanya que hi hagi, no és presentable.

Sembla que per a alguns partits polítics l'estratègia electoral els porta al silenci i cap a qui dia passa any empeny, quan segurament la dignificació de les seves opcions on els hauria de portar és a assumir responsabilitats polítiques i a la dimissió.

Senyor Saura, vostè a Catalunya és el màxim responsable en matèria de seguretat i el senyor Boada, el número 2. El dret de vaga està reconegut, però el deure de ser responsables quan són els màxims responsables no s'hauria de rifar cada vegada que hi ha un merder. Ja sigui una vaga a l'aeroport del Prat, un incendi, un temporal de neu o una vaga general.

Oswald, potser sí que has de marxar amb l'home que tens al costat, per més disfressat que vagi de vegades de responsable d'Interior, de vegades de manifestant en hora punta.

Benvinguts a casa vostra.
Anar al contingut