El matí de Catalunya Ràdio

La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Ahir us parlàvem de la insostenible situació econòmica en què es troben els ajuntaments: deutes milionaris preveient que el sector immobiliari continuaria sent la gallina dels ous d'or, menys recaptació dels impostos municipals per la crisi que afecta les famílies i, per acabar-ho d'adobar, l'ordre del govern Zapatero de no endeutar-se més. Doncs bé, avui tots ells i, per tant, tots nosaltres podem respirar una mica més tranquils.

Actualitzat
El govern espanyol continua sense impulsar un model de finançament local, imprescindible per no anar improvisant ara sí i ara també, però com a mínim s'ha repensat els criteris d'endeutament. I, a més, ho ha fet assumint que el vaixell va a cops de timó.

Elena Salgado va dir que relaxa la prohibició de demanar diners als ajuntaments amb un deute inferior al 75% dels seus ingressos. Per entendre'ns: Barcelona, Girona, Sevilla, Màlaga o Saragossa respiren, i per a Tarragona, Lleida, Madrid o València ja no hi ha oxigen.

Com deu ser la cosa en ciutats com Madrid o València, que el deute és superior al 75% dels ingressos! Això a qualsevol empresa privada l'acostaria inevitablement a la suspensió de pagaments. Aquest curs haurem d'estar molt pendents del món local, però també de subratllar la poca coherència en les declaracions i en les accions polítiques.

Les finances municipals, en aquest cas les de Barcelona, també van estar molt presents en les declaracions que Ramon Garcia Bragado i Ramon Messeguer van fer davant la jutge que investiga les possibles irregularitats en el cas de l'hotel del Palau.

La cúpula d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, que ahir va comparèixer com a imputada pels presumptes delictes de prevaricació, d'haver dictat una sentència injusta sent-ne conscient, de falsedat documental i d'haver ocultat la titularitat dels solars on havia d'anar l'hotel, ho va negar tot, fins i tot que pressionessin Itziar González quan l'exregidora del districte de Ciutat Vella s'oposava al projecte.

Això topa amb el que deia ahir Fernández Díaz en roda de premsa. Diu que el seu partit ha trobat en l'expedient municipal documents que acrediten que Urbanisme sí que estava al cas del canvi de propietat. El 2008 tècnics d'Urbanisme ho van comunicar a la cúpula per si encara no ho sabien.

Avui García Bragado serà a "El matí de Catalunya Ràdio".

Abans d'ahir vam saber la data de les eleccions i Montilla i Mas parlaven de joc net, se'n recorden? Doncs un senyor que és eurodiputat per Convergència i Unió, Ramon Tremosa, ja ha escrit al seu Facebook que "Montilla és el president que Franco somiava per a una Catalunya en democràcia". I no es pensin que ha rectificat.

Només fa un dia que som en precampanya oficial. Aquest és el joc net que ens havien promès? Ja ens podem preparar: els polítics ja no s'acontenten de no complir les promeses tangibles. Tampoc compleixen les promeses d'estil.

Però això sí: segur que el 28 de novembre ens demanen que anem a votar.

Benvinguts a casa vostra.
Anar al contingut