La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"
El matí de Catalunya Ràdio

La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Actualitzat
Avui seguim sense treure l'entrellat de quines són les necessitats reals de finançament de Catalunya, i com ens deia ahir Jordi Turull, no les coneixerem amb detall fins que el conseller Mas-Colell no ens les expliqui la setmana que ve al Parlament.

Que el govern les podia haver consensuat amb el Parlament abans d'anar a Madrid a presentar-les? Doncs, és veritat. Que si ho hagués fet, potser la bronca política hauria aconseguit rebaixar el que demanem? Doncs, potser també. Que ho havia de fer? Doncs, no.

Avui els socialistes catalans ja no insisteixen tant en l'argument, després que ahir la socialista espanyola Elena Salgado digués que no posava en dubte el dèficit presentat per Catalunya, i després de l'advertència del portaveu del govern, Francesc Homs.

O sigui, que avui els números ballen menys que ahir, però són igual de dolents.

Ens falten diners, i ja ens en faltaven abans, i no per menudeses, precisament.

Els retards en l'aplicació de la llei de la dependència, un d'aquells regals enverinats del govern central, que ens transfereix competències però no recursos, ha fet que en els últims quatre anys 17.400 persones pendents d'ajuda hagin mort sense rebre-la. 19.000 més també han mort sense arribar a saber la valoració del seu grau. Actualment hi ha 54.000 famílies pendents de valoració i ahir el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ja va dir que amb la situació actual serà impossible aplicar la llei a les persones amb un grau de dependència moderat que s'afegeixin al sistema aquest any. El mes que ve es reunirà amb la ministra per intentar millorar les coses.

Aquest és el panorama que se'ns presenta. Cada dia som més a prop del campi qui pugui, i cada dia poden menys persones. Mentre la reforma financera i fiscal va a llesques, les retallades de drets socials van a l'engròs.

Cada cop fa més fred al cor quan et mires de prop el nostre estat del benestar.

Benvinguts a casa vostra.