Barcelona

La por va frenar els dos detinguts per l'incendi d'Horta a declarar i un d'ells va pensar en el suïcidi

Un dels dos detinguts per l'incendi d'Horta de Sant Joan del passat estiu, Juan Antonio Paz, va declarar davant la jutge de Gandesa que porta el cas que havia adquirit una pistola per suïcidar-se perquè no suportava la pressió. Tant ell com l'altre detingut, Llorenç Forner, asseguren que van decidir no explicar res per por, segons revela el sumari del cas, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio. Concretament, els presumptes autors de l'incendi expliquen que van fer un foquet al Mas de Pixantó i que es va descontrolar. Una ràfega de vent sobtat va fer que s'encengués un munt de llenya i que les flames s'estenguessin ràpidament.

Actualitzat
Llorenç Forner diu que la seva primera intenció va ser sortir corrents, abans de trucar a emergències i que, si inicialment no ho van fer, va ser per por. Literalment afirma que "estava cagat de por". També afegeix que va fer fotografies abans i després del foc però no aclareix per què.

En la seva declaració, Forner revela que l'altre imputat, Juan Antonio Paz, buscava una pistola per si algú el venia a trobar per l'incendi. No obstant això, Paz va dir a la jutge que tenia una pistola perquè es volia suïcidar, ja que no suportava la pressió. Paz també diu que van tenir por i van decidir no explicar res.
Anar al contingut