Viatgers d'un tren a Seül amb mascaretes protectores (Reuters)
Viatgers d'un tren a Seül amb mascaretes protectores (Reuters)
Seül

La por pel virus MERS omple Corea del Sud de gent amb mascareta

Es tracta d'una malaltia respiratòria greu que ja ha causat la mort de sis persones, 87 contagiats i més de 2.000 casos en quarantena

RedaccióActualitzat

La síndrome respiratòria del Pròxim Orient (MERS, en anglès) és una malaltia respiratòria greu. Provoca febre, tos i dificultat per respirar. Prop del 30% de les persones que han contret aquesta malaltia han mort. A Corea del Sud hi ha aquests dies psicosi perquè ja hi ha hagut sis morts i 87 infectats per aquest virus. Unes 2.300 persones estan en quarantena.

Hi ha molts actes públics que s'han hagut de cancel·lar i esdeveniments socials o esportius amb molt poca presència de públic. Pel carrer, pràcticament tothom porta mascaretes protectores, cosa que constata la situació de paranoia que es viu al país asiàtic.

A Seül, una de les ciutats més denses i dinàmiques del món, hi ha carrers amb molt poca gent. I al transport públic, les mascaretes blanques són omnipresents. Molts farmacèutics ja han esgotat aquests protectors contra el virus del MERS. Corea del Sud és el segon país, darrere de l'Aràbia Saudita, amb més casos d'aquesta estranya malaltia, que no té tractament. La seva transmissió requereix un contacte molt directe.

L'alarma més gran s'ha generat als hospitals i al seu entorn, principals focus d'aquest nou virus. En el centre mèdic Samsung, que acumula la majoria dels casos, hi ha gairebé la meitat menys de pacients del que és habitual i, tret de les emergències, les cancel·lacions de les visites són massives.

Anar al contingut