Acció d'"escrache" al davant de l'edifici on té el despatx la diputada del PP Dolors Montserrat.
Acció d'"escrache" al davant de l'edifici on té el despatx la diputada del PP Dolors Montserrat.
Madrid

La policia vetllarà perquè els polítics amenaçats d'escarni puguin fer vida normal

Fonts del Ministeri de l'Interior han explicat que la policia vigilarà per la seguretat dels polítics que denunciïn amenaces o assetjament per escarni.

RedaccióActualitzat
La policia vetllarà per la seguretat dels polítics que denunciïn amenaces o assetjament per accions d'escarni si es comprova l'existència d'aquest assetjament. Així ho han anunciat fonts del Ministeri de l'Interior, que han precisat que, de cap manera, els agents actuaran com escoltes dels càrrecs públics, sinó que simplement proporcionaran vigilància perquè puguin dur a terme la seva vida normal.

Alguns dirigents del PP han denunciat darrerament amenaces o coaccions de participants de la campanya d'escarni o "escrache", el terme amb què es va donar a conèixer aquesta pràctica, sorgida a l'Argentina contra persones relacionades amb la dictadura de Rafael Videla.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va criticar precisament aquest dimecres l'actitud "antidemocràtica" de la PAH, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que ha recuperat aquesta idea per pressionar durant la tramitació de la ILP per la dació en pagament perquè surti aprovada i en uns termes que considerin acceptables. Rajoy va dir que si tothom es comportés d'aquesta manera "Espanya seria un país invivible".

Fonts del Ministeri de l'Interior han deixat clar que els polítics tindran aquesta protecció, igual que qualsevol ciutadà normal pot comptar amb aquesta vigilància policial si denuncia que està sent objecte de coaccions i amenaces que li impedeixin realitzar la seva tasca.  

De moment es desconeix el número de dirigents del PP que han denunciat per escarni, encara que fonts del grup parlamentari popular van xifrar en 8 el total de diputats que han patit aquesta pràctica.

Per la seva banda, el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, va anunciar fa poc que aquest cos prendria "totes les mesures necessàries" perquè cap ciutadà ni representant polític pateixi agressions durant protestes davant dels seus treballs o domicilis, ja que això "perverteix el sistema democràtic".
Anar al contingut