Barcelona

La policia troba indicis del desviament de 2 milions d'euros dels comptes del Palau de la Música

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat, durant prop de 10 hores, les oficines del Palau de la Música de Barcelona per investigar suposades irregularitats en la gestió econòmica de la Fundació Orfeó Català Palau de la Música. La Fiscalia va presentar una querella davant la sospita que es podrien haver desviat uns dos milions d'euros a comptes aliens a l'entitat. La policia ha incautat diverses caixes de documents i de material informàtic. Segons un comunicat de la Fiscalia, en el minuciós escorcoll, els agents haurien trobat indicis que demostrarien les sospites.

Actualitzat
El desviament dels dos milions d'euros no estaria reflectit en la comptabilitat ni de l'Associació Orfeó Català - Palau de la Música ni de la Fundació Orfeo Català, les entitats investigades. Els diners haurien estat transferits a destinataris desconeguts. Tot i que es tracta d'organitzacions privades, la fiscalia va instar a l'inici d'una investigació perquè totes dues reben molts fons públics.

A primera hora del matí, els Mossos d'Esquadra entraven al Palau de la Música per buscar documents comptables i factures. L'escorcoll, que ha durat prop de 10 hores, s'ha fet en presència del fiscal i del jutge de Barcelona que s'encarreguen de la instrucció, sota secret de sumari. Els policies s'han endut diverses caixes amb documents i material informàtic.

El cas l'hauria obert fa uns mesos l'Agència Tributària. L'organisme hauria comprovat els reintegraments en bitllets de 500 euros a favor de comptes aliens a l'Orfeó Català. En alguns casos, els reintegraments arribarien a 300.000 euros. Davant les sospites, la Fiscalia Anticorrupció va interposar una querella per apropiació indeguda i falsedat contra Fèlix Millet, president de l'associació i de la Fundació Orfeó Català, que ha sortit per la porta del darrere de l'edifici en acabar el registre policial.

Les xifres que s'investiguen corresponen al 2003 i al 2004, i sumarien dos milions d'euros. La querella també aniria dirigida a altres directius amb poders per fer reintegraments al marge de la comptabilitat oficial de l'Orfeó Català.

La policia s'ha reunit amb directors de diversos departaments del Palau de la Música que haurien negat conèixer la naturalesa de la querella ni les irregularitats a què feia referència. Els treballadors també s'han sorprès per la intervenció policial.

Tot i l'operació, l'activitat al Palau s'ha mantingut com un dia normal i no s'han alterat les visites al monument modernista de Domènech i Montaner. De fet, a fora, l'escorcoll només s'ha fet evident per la presència de tres agents dels Mossos d'Esquadra, que controlaven l'accés a l'edifici.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut