Estocolm

La policia troba el revòlver amb què s'hauria comès l'assassinat d'Olof Palme

La policia sueca ha informat de la troballa en un llac de Dalarna, al centre del país, d'un revòlver empleat en un atracament el 1983 que pot estar relacionat amb l'assassinat del primer ministre suec Olof Palme el 1986. La policia s'ha passat anys buscant sense èxit aquest revòlver Smith&Wesson, anomenat "arma de Mockfjaerd" per la localitat on va tenir lloc l'atracament. L'arma es considera el més rellevant en la investigació del "cas Palme" perquè fa servir el mateix tipus de bales que la que es va utilitzar per acabar amb la vida del primer ministre socialdemòcrata. Els bussos de la policia han trobat l'arma, guardada dins la seva funda, tres hores després de rebre un avís del diari "Expressen". Amb tot, l'estat de deteriorament de l'arma farà que el seu estudi al laboratori es prolongui entre una i dues setmanes.

Actualitzat
El cap de la investigació, Stig Edquist, ha qualificat la troballa d'"interessant" i ha comunicat que l'arma havia estat enviada als laboratoris policials per ser sotmesa a exàmens pericials més detallats. Segons tècnics policials, l'estat de deteriorament de l'arma pot provocar que el seu examen es prolongui entre una i dues setmanes.

Palme, una de les figures més destacades de la política internacional de la seva època, va ser assassinat la nit del 28 de febrer del 1986 quan sortia d'un cèntric cinema d'Estocolm acompanyat de la seva dona i sense escorta. Un tribunal suec va condemnar el delinqüent Christen Petterson a cadena perpètua el 1989, però quatre mesos després el Tribunal Suprem el va absoldre per falta de proves.

L'assassinat de Palme ha donat lloc a nombroses hipòtesis que assenyalen a terroristes kurds, als serveis secrets pretorians o al mateix exèrcit suec com autors del crim. Petterson va morir l'any passat víctima d'un vessament cerebral.
Anar al contingut