Imatge d'arxiu de protestes a la ciutat de Daraa (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de protestes a la ciutat de Daraa (Foto: Reuters)
Damasc

La policia siriana dispersa amb trets a l'aire una manifestació a la ciutat de Daraa

La ciutat siriana de Daraa ha tornat a ser escenari d'enfrontaments entre els opositors i les forces de seguretat. La policia ha disparat a l'aire per dispersar el centenars de manifestants que reclamaven l'aixecament de l'estat d'emergència, repetint així les mobilitzacions del cap de setmana. En un principi, algunes fonts havien dit que els agents havien obert foc contra els participants a la marxa. Testimonis i fonts oficials consultades per l'agència EFE ho neguen.

Actualitzat
Els manifestants s'han concentrat a prop de la mesquita d'Al-Omari, situada a la plaça batejada per l'oposició com plaça de la Dignitat. La policia ha disparat trets a l'aire per dispersar-los sense èxit, perquè immediatament després s'hi han tornat a reagrupar. Segons un testimoni citat per l'agència Reuters, els manifestants cridaven consignes com "Volem dignitat i llibertat" i "No a les lleis d'emergència".

El president de Síria, Bashar al-Assad, guarda silenci des del començament de la revolta i no s'ha pronunciat sobre els incidents. El seu govern, però, es va veure forçat a anunciar la derogació de la llei d'emergència, en vigor des de fa cinquanta anys i que limita la llibertat política. Tot i això, les mobilitzacions han continuat perquè l'executiu no va fixar cap data per a l'execució de la mesura.

A la ciutat de Tafas, centenars de persones han sortit al carrer per homenatjar les víctimes de les protestes registrades a la veïna Daraa. Han cremat la seu del partit Baaz del president Bashar al-Assad i una comissaria de policia.

Des que van començar els enfrontaments fa deu dies, almenys 61 persones han mort en les protestes antigovernamentals a la ciutat de Daraa, al sud del país.

El Parlament sirià ha demanat al president, Bashar al-Assad, que comparegui a la cambra per explicar les reformes polítiques que ha promès al país en resposta a les protestes que s'han estès a diverses ciutats. El grup islàmic sirià dels Germans Musulmans ha responsabilitzat el president Al-Assad del "vessament de sang del poble per part de les seves forces brutals" i han rebutjat "totes les al·legacions que han intentat justificar els que han comès crims contra la humanitat".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut