Imatges de Salah Abdeslam
Les fotos de Salah Abdeslam que van distribuir les policies belga i francesa
Brussel·les

La policia sabia des del desembre on s'amagava Abdeslam però no el va detenir, segons mitjans belgues

Un policia local hauria sospitat al desembre que Abdeslam podia ser un dels inquilins d'un apartament de la població de Forest, però la informació no va arribar mai fins a la cèl·lula antiterrorista de la policia belga

RedaccióActualitzat

La policia belga sabia des del desembre on s'amagava Salah Abdeslam, el fugitiu dels atemptats del novembre a París, però aquesta informació no es va aprofitar per un error de coordinació i es va trigar mesos a detenir el terrorista més buscat a Europa.

L'apartament on vivia Salah Abdeslam, considerat el cervell logístic dels atemptats a França, ja va aixecar les sospites d'un policia de la comissaria de Malines el 7 de desembre passat. Aquest oficial de policia es va posar malalt i va comunicar la filtració a un company. La informació, però, no va arribar mai a la cèl·lula antiterrorista de la policia judicial que porta les investigacions a Brussel·les.

Abdeslam va ser finalment detingut la setmana passada a Brussel·les, dos dies abans dels atemptats a la capital belga. El van detenir al mateix apartament del número 79 del carrer Quatre-Vents, a Forest, que ja havia aixecat les sospites del policia local de Malines.

La policia està investigant aquests fets, que posen més de manifest els greus errors comesos en el dispositiu antiterrorista belga.

La premsa belga apunta al cap de la policia de Malines com la persona que va obstaculitzar la transmissió d'aquesta informació als estaments superiors.

Anar al contingut