Lisboa

La policia portuguesa investiga un suposat viatge dels McCann a Huelva el mes d'agost

El viatge que els pares de Madeleine McCann van fer a Huelva el 3 d'agost passat en el Renault Scenic de lloguer està sent investigat per la policia judicial portuguesa, que continua buscant proves que validin la teoria que la nena va morir accidentalment la nit en què va desaparèixer, el passat 3 de maig, i que el seu cos va ser traslladat en aquest cotxe, segons informa aquest dijous el diari "Correio da Manha", que cita fonts policials sense identificar.

Actualitzat
El rotatiu recorda que després que es recollissin restes biològiques al cotxe llogat pels McCann, 25 dies després de la desaparició de la seva filla, van descobrir que havien fet 2.750 quilòmetres en un mes. Una xifra "exagerada" segons l'opinió de la policia. Per aquesta raó, els inspectors intenten reconstruir els milers de quilòmetres "injustificats".

Amb aquest objectiu estan investigant el viatge de Kate i Gerry McCann a Huelva. Inicialment estava previst per al 2 d'agost, diu el diari, però les trobades previstes amb diferents associacions es van suspendre, per primera vegada en tres mesos, perquè, suposadament, Gerry va tenir problemes intestinals. Tot i això, van ser l'endemà acompanyats per un "petit grup de periodistes".

El que és "estrany" d'aquesta situació per a la policia judicial, segons "Correio da Manha", és que el 3 d'agost era festiu a Huelva i "els McCann no van assenyalar cap trobada, estava tot tancat i hi havia molta agitació a la ciutat". A més, diu el diari, la policia ha recollit "imatges de videovigilància en llocs sense sentit" pels quals va passar el cotxe i que fins i tot la policia portuguesa s'ha reunit amb l'espanyola.

El rotatiu recorda que les restes biològiques (sang, cabells i saliva) trobades al cotxe van ser recollides a principis del mes d'agost, i que també en aquestes dates els gossos rastrejadors anglesos van detectar olor de cadàver al maleter i a la clau del vehicle.

La policia portuguesa està convençuda que la teoria més fiable és que la petita Madeleine va morir de manera accidental la nit del 3 de maig en l'apartament de la seva família a l'Ocean Club de Praia da Luz, a l'Algarve, i que els seus pares, que van ser declarats sospitosos, van traslladar-ne el cadàver.

Per aquesta raó, ara tots els esforços se centren a trobar el cos de Madeleine, tot i que asseguren que no han tancat les altres vies d'investigació, com la del segrest.

La policia busca noves pistes per trobar el cos de la nena, ja que si no, no hi ha cas, una vegada que les proves que tenen no són suficients per inculpar els pares. Com a mínim això és el que es dedueix de les paraules del Ministeri Públic, que ha assegurat que els pares no tornaran a ser interrogats si no hi ha noves proves que ho justifiquin i que les mesures cautelars mínimes que tinguin siguin suficients.

Per la seva banda, els pares de Madeleine segueixen proclamant la seva innocència i demanen que les atencions se centrin a trobar la nena. Per això, i per netejar la seva imatge, han iniciat una nova campanya publicitària.
Anar al contingut