Lisboa

La policia portuguesa deté una quarantena de manifestants anti-OTAN

La policia portuguesa ha detingut 42 activistes que es manifestaven prop de la seu de la cimera de l'Aliança Atlàntica, que ha finalitzat aquest dissabte a Lisboa. Entre els detinguts hi hauria diversos espanyols. Els manifestants s'han encadenat per tallar el trànsit. Lisboa també ha impedit l'entrada al país de prop de 200 activistes.

Actualitzat
Portaveus de la policia portuguesa han confirmat aquest dissabte a la tarda que s'havien detingut diversos manifestants que protestaven prop del Parc de les Nacions de Lisboa, on aquests darrers dies ha tingut lloc la cimera de l'OTAN. No n'han especificat ni el nombre ni la nacionalitat. Segons fonts pacifistes, però, 42 persones han estat detingudes aquesta tarda, entre les quals nou espanyols.

La manifestació ha transcorregut de forma pacífica i sense greus aldarulls, però la policia ha decidit actuar quan un grup d'activistes s'han encadenat per tallar la circulació de dues vies urbanes de la capital portuguesa. La protesta s'ha dissolt sense causar ferits.

Per altra banda, diverses organitzacions espanyoles han criticat els tractes "vexatoris" de la policia a la frontera entre Espanya i Portugal. De fet, aquesta mateixa setmana el govern portuguès ha reinstaurat els controls fronterers eliminats amb els acords comunitaris. Prop de 200 persones s'han quedat a les portes del país ja que la policia els ha impedit l'entrada en sospitar que podrien causar aldarulls en les concentracions anti-OTAN.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut