Borràs, després de l'agressió (Quico Sallés / El Món)
Borràs, després de l'agressió (Quico Sallés / El Món)
Barcelona

La Policia Nacional obre expedient a un agent per l'agressió a Jordi Borràs

L'agent de la Policia Nacional també ha interposat una denúncia contra el fotoperiodista

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha confirmat que la persona acusada d'agredir el fotoperiodista Jordi Borràs aquest dilluns al vespre a Barcelona és un agent del cos que treballa en tasques burocràtiques a la comissaria de la Verneda.

Borràs ha explicat que va rebre un cop de puny al centre de Barcelona per un individu que es va identificar com a policia, que va mostrar la seva placa identificativa i que va cridar "¡Viva España y Viva Franco!" abans de colpejar-lo.

Borràs sortia de l'Ateneu Barcelonès, on va anar a cobrir la presentació de la Crida Nacional per la República. Quan anava a recollir el cotxe, un home se li va tirar a sobre i el va colpejar.

Segons alguns testimonis, el fotoperiodista va caure a terra i va començar a cridar "policia, policia", moment en què l'agent li va ensenyar la placa.

El policia va sortir corrents i un grup de joves el va seguir increpant-lo. En aquest moment li va caure una bossa de la compra, una targeta bancària i una navalla, sense que el poguessin atrapar.

Denúncies creuades

El fotoperiodista té el nas trencat i diverses contusions, i interposarà denúncia als Mossos. Aquest migdia anirà a declarar a comissaria.

La Policia Nacional ha obert un expedient informatiu al funcionari per saber què ha passat, ja que l'agent també ha interposat una denúncia contra Borràs.

El fotoperiodista està especialitzat en reportatge de denúncia de l'extremadreta i de moviments feixistes.

L'Ajuntament de Barcelona exercirà d'acusació

L'Ajuntament de Barcelona exercirà d'acusació en el procediment que s'obri per aquests fets, segons ha assegurat el tercer tinent d'alcalde Jaume Asens a Twitter.

Asens considera que "l'agressió contra Borràs és intolerable" i que el fet que "l'agressor sigui agent de la Policia Nacional ho fa més greu".

En una sèrie de piulades també ha demanat al govern de Pedro Sánchez que ordeni obrir una investigació interna i se suspengui l'agent de les seves funcions.

ARXIVAT A:
Policia Nacional
Anar al contingut