Imatge d'una de les habitacions on vivien les dones brasileres (Foto: ACN)
Les dones vivien en condicions insalubres i eren vigilades en tot moment (Foto: ACN)
Tarragona

La Policia Nacional desarticula una organització que explotava sexualment noies brasileres

L'organització captava dones i transsexuals al Brasil amb la promesa d'una feina a Espanya. Un cop aquí les distribuïen en diferents prostíbuls i les controlaven amb videocàmeres. Vivien en condicions insalubres i eren drogades perquè poguessin treballar tot el dia.

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa que explotava sexualment dones i transvestits d'origen brasiler. En l'operació s'han detingut vuit persones relacionades amb bordells de Tarragona, Barcelona i Girona. La policia les causa de delictes de pertinença a un grup criminal, tracta d'éssers humans, delicte contra la salut pública, blanqueig de capitals, delictes contra els drets dels ciutadans estrangers i relatius a la prostitució.

Els agents van saber que en la trama hi havia implicades persones espanyoles, brasileres i dominicanes que es distribuïen en diversos bordells a Catalunya. Segons dades de la policia, es captava les dones al Brasil amb la promesa d'una feina a Espanya, però un cop eren aquí es veien obligades a exercir la prostitució. Les noies anaven a cases situades a Reus, Salou, Terrassa, Vilanova del Camí i Lloret de Mar, on les "mamis" s'encarregaven de controlar els diners que guanyaven. A més, se'ls drogava perquè es desinhibissin i poguessin treballar durant tot el dia. L'organització les mantenia en condicions insalubres dins d'habitacions vigilades amb videocàmeres per controlar totes les seves activitats: no podien sortir més d'una hora dels domicilis i canviaven d'un prostíbul a un altre periòdicament.

La investigació va començar a Reus, quan es van localitzar dos domicilis on s'exercia la prostitució. En total es van efectuar set registres, on es van trobar 8.000 euros en metàl·lic, 35 grams de cocaïna, articles per fer rituals de vudú, quatre datàfons, tretze telèfons mòbils, tres ordinadors portàtils, un turisme i abundant documentació.


Anar al contingut