L'autobús de l'associació Hazte Oír, amb frases sobre la transsexualitat infantil
L'autobús de l'associació Hazte Oír, amb frases sobre la transsexualitat infantil
Madrid

La policia municipal de Madrid immobilitza l'autobús contra els transsexuals

El vehicle de l'associació Hazte Oír incompleix les ordenances municipals i podria suposar incitació a l'odi

Actualitzat

La Policia Municipal de Madrid ha immobilitzat l'autobús de l'associació Hazte Oír amb lemes sobre la transsexualitat infantil perquè considera que la campanya, a més de ser "violenta i ofensiva", incompleix les ordenances municipals i podria suposar incitació a l'odi.

El delegat de Salut, Seguretat i Emergències, Javier Barbero, ha qualificat el vehicle d'"autobús de la vergonya" i ha anunciat que el consistori presentarà una denúncia davant la fiscalia. A la sortida del ple municipal, Barbero ha explicat que la immobilització del vehicle s'ha fet per incompliment de "l'ordenança de publicitat en els autobusos", que només es permet en els casos dels vehicles de l'Empresa Municipal de Transport (EMT).

A més, la Unitat de Gestió de la Diversitat està recopilant dades per portar-les davant la fiscalia en creure que l'autobús podria conculcar la normativa regional que lluita contra la fòbia a LGTB.

Diferents administracions i associacions catalanes han anunciat mesures legals per evitar que l'autobús circuli per ciutats catalanes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut