Antonio Iovine mentre era conduït al cotxe policial. (Foto: Reuters)
Antonio Iovine mentre era conduït al cotxe policial. (Foto: Reuters)
Nàpols

La policia italiana arresta un dels caps de la Camorra napolitana que feia 14 anys que estava fugit

Antonio Iovine, conegut amb el sobrenom d'"O Ninno", ha deixat de ser un fugitiu de la justícia italiana. La policia ha aconseguit detenir un dels 30 mafiosos més buscats d'Itàlia, objectiu que perseguia des de l'any 1996. L'any 2008, mentre estava desaparegut, Iovine va ser condemnat a cadena perpètua per la seva relació directa amb les operacions criminals portades a terme per la Camorra, entre les quals sobresortia el negoci de la gestió de les escombraries. El ministre de l'Interior d'Itàlia, Roberto Maroni, ha declarat que aquesta operació "representa un cop duríssim contra el crim organitzat".

Actualitzat
La policia italiana ha detingut un dels pesos pesants de la màfia napolitana més buscats d'Itàlia. Antonio Iovine, conegut com "O Ninno", ha vist aquest dimecres com després de 14 anys ha posat fi a la seva condició de fugitiu, que l'acompanyava des de l'any 1996.

El nom d'Antonio Iovine, de 46 anys, constava a la llista dels 30 mafiosos més buscats d'Itàlia. Era considerat un dels líders del clan Casalesi de la Camorra, la versió napolitana de la màfia siciliana, i per això sobre seu hi havia una ordre internacional de recerca i captura. Com han explicat fonts policials, l'operació, a la qual s'hi han destinat 30 oficials, ha estat un èxit gràcies al seguiment a què es va sotmetre el detingut i a l'ús d'escoltes telefòniques.

La televisió italiana ha ensenyat les imatges de l'arrest de Iovine quan l'introduïen a un cotxe policial, just abans de ser traslladat a una ubicació segura.

El ministre de l'Interior italià, Roberto Maroni, no ha amagat la seva alegria per l'arrest i ha reconegut que "és un dia excel·lent, la detenció d'aquest perillós fugitiu representa un cop duríssim contra el crim organitzat". Cal remarcar que la captura de Iovine és la última d'una sèrie d'arrestos de membres destacats de la màfia italiana per part de les autoritats italianes en els darrers mesos.

Qui també ha fet una valoració positiva de l'operació contra Iovine ha estat Roberto Saviano, l'autor de "Gomorra", el llibre que explica les interioritats més íntimes de la màfia. "He estat esperant aquest dia des de fa 14 anys", ha dit l'escriptor, que ha de viure acompanyat dia i nit d'un vigilant a conseqüència de les amenaces que rep dels membres de la Camorra per les revelacions contingudes al seu llibre.

L'any 2008, mentre "O Ninno" estava desaparegut, el van condemnar a cadena perpètua pel seu paper en la direcció de les operacions criminals de la Camorra, entre les quals es va incloure el negoci de la gestió de les escombraries.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut