Teheran

La policia iraniana dispersa amb gasos lacrimògens una protesta estudiantil

La policia iraniana ha dispersat amb gasos lacrimògens i trets a l'aire les 250 persones que s'estaven manifestant a prop de la Universitat de Teheran, per commemorar el desè aniversari d'una de les primeres revoltes estudiantils que hi va haver a la República Islàmica. Les autoritats de l'Iran ja havien advertit que les manifestacions no estaven autoritzades, i que impedirien qualsevol mobilització en aquest sentit. A la marxa s'han tornat a sentir crits i consignes en favor del candidat a la presidència Mir Hussein Moussavi.

Actualitzat
Cada any, des de fa una dècada, grups d'estudiants organitzen cerimònies per commemorar l'aniversari dels disturbis que van esclatar a Teheran, el 1999, a partir de les protestes pel tancament d'un diari reformista i contra una llei que restringia la llibertat d'opinió.

Aquesta és la primera mobilització que es fa a Teheran des que el Consell de Guardians va ratificar els resultats de les eleccions presidencials amb la victòria de Mahmud Ahmadinejad.

Segons fonts oficials, unes 500 persones, que encara estan a la presó, seran jutjades per haver participat en les protestes. Els 2.000 detinguts restants ja haurien estat posats en llibertat. Organitzacions de defensa dels drets humans neguen aquestes xifres i asseguren que les persones encara detingudes podrien arribar al miler.
Anar al contingut