Un dels fotogrames del vídeo de la broma
Un dels fotogrames del vídeo de la broma

La Policia investiga si un youtuber va agredir un pizzer ruixant-lo amb gas pebre

La Policia Nacional ha obert una investigació arran del vídeo difós per un youtuber malagueny, Abel García, en el qual es veu com ruixa una pizza amb gas pebre per entregar-l'hi de nou al repartidor

RedaccióActualitzat

La cerca de visites i l'interès per cridar l'atenció a la xarxa porta els youtubers a innovar en nous formats, tot i que a vegades aquests són molt qüestionats per la majoria dels usuaris i pels propis creadors de contingut.

La Policia Nacional ha obert una investigació arran del vídeo publicat per Abel García, un youtuber malagueny, en el qual es veu com ruixa una pizza amb gas pebre per, posteriorment, entregar-li de nou al repartidor amb la caixa oberta.

La Unitat d'Investigació Tecnològica de Màlaga investiga el vídeo per saber si es tracta d'una broma i, si no és així, concretar si al youtuber se li poden imputar delictes com agressió o delictes de dignitat de les persones.

De moment no s'ha presentat cap denúncia i la cadena Dominos Pizza, a la qual podria pertànyer el pizzer afectat, està tractant de confirmar si realment és un treballador de la seva empresa, ja que ho sembla per la indumentària, però, segons indiquen, "el jove no segueix les directrius d'entrega de la marca".

El vídeo, que té una durada de menys de tres minuts i es presenta amb el títol "Broma a pizzero le echo gas pimienta sale muy mal", ha estat eliminat del canal del youtuber Abel García perquè infringia la política de Youtube sobre l'assetjament i la intimidació, segons la plataforma, tot i que encara circula per la xarxa:

Al vídeo, el jove malagueny ensenya un esprai de defensa personal fet amb pebre i explica que li farà una broma a un pizzer. Quan aquest arriba a la porta i fa l'entrega de la pizza, el youtuber el fa esperar un moment mentre ell ruixa la pizza amb l'esprai abans de tornar-l'hi al repartidor amb l'excusa que no està bé.

Al tornar-li la pizza, li obre la caixa davant de la cara, de manera que l'esprai afecta al treballador, que tira la caixa al terra, i també acaba afectant al bromista, que tanca la porta i explica que li piquen els ulls i el nas, aconsellant als seus seguidors que no facin servir aquest esprai.

Tot seguit, el repartidor torna a tocar el timbre per cobrar l'entrega i el youtuber obre la porta durant uns segons per tirar-li els diners de la comanda al terra i tornar a tancar.

El youtuber, lluny de penedir-se del succés, ha publicat un altre vídeo explicant que Youtube li ha retirat la broma advertint que a ell li és igual perquè l'ha penjat en un altre portal i afirmant que "ens veiem en el proper vídeo, que potser és més fort que aquest."

La Policía Nacional va publicar un tuit en què recordava que compartir "vídeos miserables d'alguns youtubers" provoca el que ells volen, més visites i més "likes". La Direcció General de la Policía ha recordat que aquests vídeos no s'han de difondre, sinó denunciar davant la plataforma corresponent o a la policía.

Altres casos similars

Un altre dels casos més sonats dels últims mesos és el del youtuber MrGranBomba i el seu ja famós "caranchoa". És un vídeo de càmera oculta al carrer on el youtuber insulta un repartidor dient-li "caranchoa". Aquest, que no s'ho agafa gaire bé, acaba etzibant-li una bufetada que es va fer viral. El youtuber, en lloc de penedir-se'n, va denunciar el repartidor.

Un altre cas és el de ReSet, un youtuber de 19 anys que va gravar-se donant-li galetes amb pasta de dents a un sensesostre. El vídeo va aconseguir més d'un milió de seguidors i deu milions de visites al mes, de les quals treu profit econòmic.

El cas, amb molt ressò l'últim mes, ha acabat amb denúncia per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona d'un delicte contra la integritat moral i un delicte d'odi.

La comunitat Youtuber denuncia aquests casos

Són molts els youtubers que s'han posicionat en contra d'aquest tipus de continguts en els vídeos de la plataforma i molts els que diuen que tot això no són més que simples bromes, sempre fetes amb premeditació i molta cura per intentar semblar reals. Vídeos on absolutament tot estava preparat.

En són un exemple youtubers amb un gran nombre de seguidors com els canals d'El Rincón de Giorgio, amb 6 milions i mig de seguidors, AuronPlay, que té 5 milions de seguidors o Folagor03, amb més d'un milió i mig de seguidors a la plataforma, que fins i tot han fet paròdies d'aquest tipus de vídeos. N'és un exemple el d'AuronPlay i la seva paròdia en relació al cas "caranchoa":

Anar al contingut