Imatges de les litografies, cedides per la policia
Imatges de les litografies, cedides per la policia
Barcelona

La policia intervé 47 litografies falses de Salvador Dalí

La policia ha detingut un exgalerista d'art acusat d'estafa, falsificació de documents i delicte contra la propietat intel·lectual. Les investigacions van començar quan es va detectar a través d'internet la venda de dues litografies idèntiques amb els mateixos certificats d'autenticitat.

RedaccióActualitzat
La policia ha intervingut a Barcelona 47 litografies falses de Salvador Dalí. Les falsificacions eren de la sèrie "Rellotges tous" i anaven acreditades per certificats notarials falsos que provaven la seva suposada autenticitat. La policia ha detingut un exgalerista d'art acusat d'estafa, falsificació de documents i delicte contra la propietat intel·lectual.

Les investigacions van començar quan es va detectar a través d'internet la venda de dues litografies idèntiques amb els mateixos certificats d'autenticitat. Una d'elles era en una botiga d'antiguitats de Sant Celoni, i l'altra, a subhasta en una galeria d'art de Barcelona. A partir d'aquí es va poder trobar la resta de litografies falses que es volien vendre. Les peces d'art i els certificats falsos s'han entregat a la Fundació Gala-Dalí perquè siguin custodiades i peritades, i posades a disposició del jutge que investiga el cas.
Anar al contingut