Melbourne

La policia imputa el responsable de finances del Vaticà per presumpta pederàstia

El cardenal George Pell, cap de l'Església catòlica australiana, ha negat rotundament les acusacions i ha revelat que el papa li ha concedit una excedència per viatjar a Austràlia i poder-se defensar

RedaccióActualitzat

La policia de l'estat de Victòria, a Austràlia, ha acusat formalment d'abusos sexuals a menors el responsable de finances del Vaticà i cap de l'Església catòlica australiana, el cardenal George Pell. La policia, que el va interrogar a Roma el mes d'octubre, ha parlat de moltes acusacions. Ho explica el cap de la Policia de Victòria, Shane Patton:

"El cardenal Pell s'enfronta a múltiples càrrecs d'abusos sexuals. Hi ha diversos denunciants pel que fa a aquestes acusacions"

Al cardenal imputat l'han citat a declarar el 18 de juliol davant del tribunal. Els fets que s'investiguen impliquen Pell quan era capellà a finals dels 70 i, uns anys després, quan ja era arquebisbe a Melbourne.

La comissió d'investigació ordenada pel govern australià va posar de manifest que des de la dècada dels 80 hi va haver més de 4.500 denúncies silenciades. El cardenal només va admetre haver "fallat" en el control dels religiosos pedòfils. I va atribuir les acusacions a una campanya de difamació.

El cardenal rebutja enèrgicament les acusacions

Aquest matí, George Pell ha tornat a negar les acusacions d'abusos sexuals a menors. El religiós, de 76 anys, ha comparegut davant la premsa per explicar que el papa li ha concedit una excedència per viatjar a Austràlia i poder-se defensar:

"Vull col·laborar amb la justícia, netejar el meu nom i tornar a Roma per continuar en el càrrec. Rebutjo totalment les acusacions

La Santa Seu afirma, en un comunicat, que ha rebut amb "desgrat" la imputació del cardenal i expressa el seu respecte per la justícia, però recorda que Pell "ha condemnat repetidament durant anys" el casos d'abusos. A més, diu el Vaticà, el George Pell ha donat suport a la creació d'una comissió pontifícia, introduint "sistemes per a la protecció dels menors i per garantir l'assistència de les víctimes d'abusos."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut