Madrid

La policia impulsa una campanya contra l'explotació sexual, un negoci que mou cinc milions d'euros diaris a Espanya

La policia impulsa una campanya per facilitar les denúncies contra el tràfic de persones amb finalitats sexuals, un negoci que mou cinc milions d'euros cada dia a Espanya. El ministre de l'Interior ha recordat que l'explotació sexual afecta unes 12.000 persones, la majoria de les quals dones, a l'estat espanyol.

Actualitzat
La Policia Nacional espanyola ha engegat una campanya amb un telèfon gratuït i un correu electrònic per facilitar les denúncies contra el tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual, un negoci que mou diàriament cinc milions d'euros a l'estat i 32.000 a nivell mundial al llarg de l'any. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presentat el projecte aquest dimecres i ha recordat que l'explotació sexual afecta a Espanya unes 12.000 persones, la majoria de les quals dones.

El ministre ha manifestat la seva preocupació per aquesta xacra, perquè --ha dit-- les bandes de crim organitzat que es dediquen a aquest tipus de delicte també s'expandeixen a altres camps de criminalitat com el tràfic de drogues. En aquest sentit, ha valorat positivament algunes de les mesures d'aquest pla, com aprofundir en el control de fronteres, més coordinació de la policia i la Guàrdia Civil amb jutges i fiscals, o augmentar el control dels llocs susceptibles d'albergar el tràfic de persones. La iniciativa inclou també altres mesures com formació per a policies i mesures de sensibilització dels ciutadans.

Diversos informes recents assenyalen Espanya com a país de trànsit o bé destinació final de les víctimes d'aquest fenomen. Els casos registrats d'explotació sexual a l'estat es van triplicar entre 2009 i 2010, quan es va situar com el segon país de la UE amb més víctimes, només per darrere d'Itàlia.

Sensibilització a internet

La campanya també es durà a terme a la xarxa, amb la integració d'una pàgina web dins del portal de la policia, que servirà de canal addicional d'informació sobre aquest delicte. També s'ha posat en marxa l'etiqueta #contralatrata, que durant aquest dimecres s'ha convertit en "trending topic" a Twitter.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut