Francisco Álvarez-Cascos, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Francisco Álvarez-Cascos, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

La policia implica Álvarez-Cascos en el cobrament de comissions il·legals de la "trama Gürtel"

La policia acredita, en un informe enviat al jutge, que l'exdirigent i exministre del PP Francisco Álvarez-Cascos estaria darrere de la sigla PAC que consta en els anomenats "papers de Bárcenas". L'informe, doncs, implica Álvarez-Cascos en el presumpte cobrament de comissions il·legals de la "trama Gürtel".

RedaccióActualitzat

Un informe de la UDEF, la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal del Cos Nacional de Policia, lliurat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, relaciona Francisco Álvarez -Cascos, que va ser mà dreta d'Aznar quan el PP va arribar al poder, amb el cobrament de comissions de la "trama Gürtel". Concretament, l'informe de la policia el considera un dels grans receptors de fons de Gürtel. Aquesta és la conclusió de la investigació que relaciona Álvarez-Cascos, que va ser vicepresident primer d'Aznar i ministre de Foment en els seus respectius mandats, amb les inicials PAC. Precisament, aquestes inicials apareixen en alguns dels documents confiscats com a perceptor de comissions procedents de la trama. En concret, es tractaria de comissions rebudes al llarg de catorze anys en contraprestació per l'obtenció de contractes amb l'administració.

La UDEF també estima que la "trama Gürtel" va moure més de 25 milions d'euros entre el 1996 i el 2009, quan es va desarticular.

L'exministre popular Francisco Álvarez-Cascos ha negat radicalment l'informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia, que el vincula amb el cobrament d'aquestes comissions de la "trama Gürtel".

Álvarez-Cascos, que va declarar com a testimoni al mes d'agost a l'Audiència, ha defensat la seva innocència i que no té relació amb Francisco Correa, cap de la trama, des de l'any 1995.

Anar al contingut