Boston

La policia identifica i interroga un sospitós de l'atemptat de Boston

Tant la policia federal com la de Boston i el fiscal general de la ciutat han desmentit que s'hagi fet la primera detenció en relació amb el doble atemptat a la marató. La cadena CNN havia informat que una persona havia estat detinguda gràcies a dos vídeos que haurien permès identificar-la. Segons aquesta televisió, algunes fonts indiquen que hi ha una persona identificada, però d'altres encara no ho donen per fet.

RedaccióActualitzat
Els investigadors de la doble explosió de dilluns a Boston han identificat i interrogat un sospitós. Es tracta d'una persona de pell negra que les càmeres d'un establiment mostren com diposita una bossa a terra a prop del lloc on poca estona després va esclatar el segon artefacte. L'FBI ha demanat a la població que col·labori amb tota la informació que pugui aportar respecte als fets de dilluns.

Durant el dia hi ha hagut moments de confusió quan la cadena nord-americana CNN ha informat que s'havia fet la primera detenció. L'FBI i la policia de Boston ho han desmentit. La informació s'ha difós pel compte de Twitter del cos policial de la capital de Massachusetts.
També el fiscal general ha negat la informació que ha sortit de la CNN, que havia dit que una persona havia estat detinguda gràcies a dos vídeos que haurien permès identificar-la.

Enmig de la confusió sobre la detenció, el presonal de seguretat ha ordenat l'evacuació del Triobunal Federal de Boston, on hi havia nombrosos treballadors, advocats i periodistes. Encara no se sap què ha motivat l'ordre de desallotjament.

Les autoritats han deslligat dels atemptats de Boston la carta amb restes de ricina --una substància tòxica-- adreçada al president nord-americà, Barack Obama, i interceptada en un centre de correus allunyat de la Casa Blanca. Dimarts, els serveis secrets van interceptar una altra carta semblant adreçada a un congressista. Els mateixos serveis s'han endut del Congrés un parell de paquets sospitosos que han localitzat en dues dependències de l'edifici.

La investigació avança lentament. L'FBI ratreja pam a pam la zona de l'atemptat per poder trobar qualsevol indici que condueixi als culpables. Aquest dimecres s'ha sabut que les bombes que van esclatar eren olles de pressió amagades en motxilles. Una de les olles era de la marca espanyola Fagor. També s'ha identificat la tercera víctima mortal de les explosions, una estudiant xinesa.

Aquest dijous es farà un ofici religiós en memòria de les víctimes. Hi assistiran el president dels Estats Units i la seva dona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut