Munic

La policia deté un amic d'Ali David Sonboly, l'assassí de Munic

Ali David Sonboly va preparar l'atemptat durant un any

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut un amic de l'autor de l'atac de Munic. Segons les primeres informacions, és un noi de 16 anys a qui s'acusaria de no haver informat dels plans de l'autor del tiroteig. És una de les novetats al voltat dels fets que s'ha fet pública en la investigació.

I és que l'autor del tiroteig de divendres a Munic, Ali David Sonboly, feia un any que preparava l'atac en què va matar 9 persones i en va ferir 35 al centre comercial Olympia de Munic.

Segons el cap de la policia bavaresa, Sonboly havia planificat durant l'últim any la seva acció, i ha assegurat que estava influenciat per la figura de l'autor de la matança de Winnenden, un adolescent de 17 anys que va matar 15 companys i professors de l'institut l'any 2009.

L'atacant estava en tractament psiquiàtric per ansietat i depressió i tenia una obsessió amb les matances protagonitzades per joves adolescents i les va estudiar acuradament.

Sonboly va visitar l'escenari dels crims ara fa un any i en va fer fotografies que ara s'han trobat en la memòria de la seva càmera. Va ser després d'aquesta visita quan Sonboly hauria començat a pensar un pla d'atac que va executar aquest divendres.

Una altra de les informacions que han aportat avui els investigadors és que Sonboly va comprar la pistola, amb què va disparar indiscriminadament i va matar 9 persones, per internet, a través de la xarxa de tràfic d'armes de la "darknet".

Una Glock 17 semiautomàtica

La pistola ja havia estat utilitzada amb anterioritat, però l'havien modificat perquè pogués tornar a ser disparada. Tenia el número de sèrie esborrat, fet que dificulta fer-ne el seguiment. Per l'arma, una Glock 17 semiautomàtica, el sospitós va pagar "uns quants centenars d'euros".

Els investigadors volen aclarir com un noi de 18 anys, amb antecedents de tractament psiquiàtric, va aconseguir comprar una pistola i centenars de bales sense que ningú fes un crit l'alerta. I més quan la normativa sobre tinença d'armes a Alemanya s'ha endurit en els últims anys.

El ministre de l'Interior alemany, Thomas de Maizière, ha dit que cal establir una regulació unitària a nivell europeu que reguli l'accés a les armes de foc.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut