Alemanya

La policia frustra la massacre que dos joves volien perpetrar contra el seu institut a Colònia

Agents de la policia alemanya han impedit l'intent de dos joves d'atacar el seu institut a Colònia. Diversos estudiants van veure els sospitosos observant imatges de la matança de Columbine, l'any 1999, i els van denunciar. Un d'ells es va suïcidar divendres, l'altre continua detingut després de confessar que planejaven l'atac. Segons fonts de la investigació, els dos joves pretenien entrar al centre educatiu amb ballestes i armes d'aire que la policia ha trobat als seus domicilis. L'atac l'havien de fer el 20 de novembre, el mateix dia que va tenir lloc la matança d'aquestes característiques més recent a Alemanya.

Actualitzat

Quan no fa ni dues setmanes que una escola de Finlàndia va viure una massacre, després que un estudiant va matar a trets vuit persones, es podria haver produït un episodi semblant a Colònia. Aquest cop, però, la policia alemanya ha pogut frustrar l'atac. Els dos joves, de 17 i 18 anys, van ser sorpresos mentre ultimaven els detalls de la massacre que havia de tenir lloc aquest dimarts i que haurien portat a terme amb ballestes i armes d'aire.

Un dels dos joves es va suïcidar llançant-se al tramvia durant l'operatiu de divendres en què la policia va confiscar diverses armes als seus domicilis. La policia va ser alertada pels seus companys d'institut, que van sospitar que els nois volien imitar, buscant fotos a través d'internet, el model de Columbine, als Estats Units, on van morir dotze estudiants i un professor, el 1999.

Anar al contingut