París

La policia francesa deté el presumpte cap de l'aparell de falsificació d'ETA i número dos de l'aparell logístic

La policia francesa ha detingut aquest divendres a París el presumpte cap de l'aparell de falsificació d'ETA i número dos de l'aparell logístic, Ekaitz Sirvent, segons ha informat l'agència EFE citant fonts de la lluita antiterrorista. El detingut, nascut a la localitat de Zarautz, a Guipúscoa, està relacionat amb la kale borroka i l'aparell de falsificació de la banda. L'arrest s'ha fet a París quan Ekaitz Sirvent hi arribava en tren i arriba després que la policia espanyola proporcionés informació a la policia francesa. Se li ha comissat material informàtic i diversos ordinadors.

Actualitzat
La Fiscalia Antiterrorista de París interrogarà en les pròximes hores el presumpte cap de l'aparell de falsificacions d'ETA, Ekaitz Sirvent Auzmendi, de 30 anys, detingut aquest divendres a l'Estació de Montparnasse de París, una de les més transitades de la capital francesa.

La gendarmeria el va detenir quan arribava amb un tren d'alta velocitat procedent de Bordeus. L'etarra podria estar de trasllat, i per això portaria molt material informàtic que els agents li van intervenir, a més d'un revòlver i documentació falsa. En el moment de la detenció no va oposar resistència.

Ekaitz Sirvent té antecedents per kale borroka i estava desparegut des del 2002, quan es va desarticular el comando Donosti.
Anar al contingut