París

La policia francesa deixa en llibertat sense càrrecs Ainhoa Adin Jauregui

Ainhoa Adin Jauregui, que va ser detinguda a Hendaia, al País Basc francès, ha estat deixada en llibertat sense càrrecs. Se l'acusava de presumptes vincles amb ETA. Segons fonts de la investigació, però, Jauregui ha guardat silenci durant els interrogatoris i ha estat posada en llibertat per la insuficiència d'elements per processar-la.

Actualitzat

L'arrest d'Ainhoa Adin Jauregui, a petició de la jutge antiterrorista francesa Laurence Le Vert, ha acabat després de dos dies amb la posada en llibertat sense càrrecs. Durant les 48 hores que ha passat a la comissaria de Baiona, a França, no s'han trobat prou elements incriminatoris per mantenir-la sota arrest.

En els escorcolls d'una operació contra ETA el 2004, s'havia trobat la fotografia de Jauregui entre els documents requisats a presumptes etarres. A més, a Espanya el seu nom figura en la llista dels dinou presumptes membres de la banda terrorista més buscats. En tot cas, la policia francesa no té constància d'una ordre d'extradició contra la dona, que viu a Hendaia amb els seu marit i tres fills.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut