Budapest

Reobren l'estació de tren de Budapest sense permetre l'entrada de centenars de refugiats

El govern hongarès justifica la mesura en compliment de les lleis de la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Les autoritats hongareses han reobert el trànsit de trens a l'estació de l'est de Budapest, la més important de la ciutat, però impedeixen l'entrada als refugiats que volen viatjar cap a Àustria i Alemanya. Enmig d'una situació caòtica, uns 500 sol·licitants d'asil esperen fora de les instal·lacions ferroviàries i criden a favor d'Alemanya mentre ensenyen els seus bitllets, segons informa l'agència magiar MTI. 

La policia havia evacuat aquest matí l'estació, que ha estat tancada poc més d'una hora. Des de fa dies hi ha una gran quantitat de refugiats que esperen viatjar a Viena i a l'estat alemany de Baviera. Ahir ho van aconseguir més de 3.600 persones, una xifra rècord, segons la policia. Els centenars de refugiats que eren dins han estat conduïts a les portes de l'estació, on s'ha instal·lat un cordó policial mentre per megafonia s'adverteix que, de moment, no sortirà cap tren. La plaça que hi ha al davant de l'estació està plena de gom a gom de famílies senceres, amb molts nens i moltes dones, que veuen decebuts que no poden pujar als trens per als quals ja havien comprat bitllets (en molts casos, amb els últims diners que els quedaven).

A la capital austríaca, unes 20.000 persones es van manifestar ahir en solidaritat amb els refugiats. Centenars d'homes, dones i nens fugitius de Síria, l'Afganistan i altres països en conflicte s'amunteguen als voltants de l'estació principal de la capital hongaresa, esperant l'ocasió per intentar fer el viatge en tren cap a Àustria o Alemanya.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut