Dos agents de la policia espanyola custodien l'entrada de l'edifici on viu l'expresident Jordi Pujol, el 26 d'abril del 2017. (H…
Dos agents de la policia espanyola custodien l'entrada de l'edifici on viu l'expresident Jordi Pujol, el 26 d'abril del 2017. (Horitzontal)

La policia espanyola trasllada Jordi Pujol Ferrusola a la comissaria de la Verneda un cop acaben els escorcolls

ACN Barcelona.-La policia espanyola ha traslladat Jordi Pujol Ferrusola a la comissaria que el cos policial té a la Verneda, després que hagi presentat algun dels escorcolls que s'han practicat aquest dimecres. La previsió és que, després de dinar, torni cap a la presó de Soto del Real a Madrid. Segons fonts policials, els registres que s'han fet a domicilis i oficines de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Soley i el seu primogènit ja han acabat, tot i que encara queden alguns agents al domicili de la família a la Ronda del General Mitre. S'han fet registres en aquest domicili, al despatx de Pujol Ferrusola al carrer Ganduxer, al que l'expresident té al carrer Calàbria i a la casa de la família a Queralbs.

Els escorcolls s'han fet per ordre del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, just el dia després que va decret presó sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola perquè, al seu parer, ha seguit desenvolupant les presumptes activitats delictives per les quals se l'investiga.El fill gran de l'expresident va ingressar a última hora de la nit d'aquest dimecres a la presó de Soto del Real a Madrid, però de moment hi ha estat poques hores, ja que de matinada ha estat traslladat a Barcelona per la policia espanyola per estar present a algun dels quatre escorcolls que s'han fet. Així, hauria estat present al registre de l'oficina que té al carrer Ganduxer de Barcelona.Els altres tres escorcolls han estat al domicili de la família a la Ronda del General Mitre, el despatx que l'expresident Pujol té al carrer Calàbria -on hi estava present acompanyat de l'advocat Albert Carrillo-, i a la casa de la família a Queralbs (Ripollès). En aquest escorcoll, hi estava present una de les filles de l'expresident, Marta Pujol Ferrusola.El jutge de l'Audiència Nacional busca amb aquests escorcolls nova documentació que certifiqui que el primogènit dels Pujol "ha continuat fent tota mena d'activitats comptables, bancàries" i d'altres tipus "a través de la utilització de socis, amics i testaferros" per ocultar fons i posar-los "fora de l'abast dels tribunals", segons recollia aquest dimarts en la interlocutòria que va decretar la presó sense fiança. De la Mata va cridar a declarar el fill gran dels Pujol per tercera vegada després que un informe de la UDEF advertís que havia ocultat 30 MEUR des de l'inici de la investigació, el 2012.En l'escrit, també s'indica que Jordi Pujol Ferrusola "segueix mantenint contactes amb diferents persones, amics o membres de la seva família per orquestrar versions, armar coartades i aconseguir evitar l'aportació de mitjans de prova a la causa".Entre les operacions que cita el jutge, hi ha una "clara operació de blanqueig per ocultar béns a l'abast de la justícia" consistent en la compra d'una companyia al Panamà, Kopeland Foundation, "a la que va traspassar tots els seus saldos a Andorra" i a la qual va situar a la seva mare, Marta Ferrusola, "per ajudar-la a ocultar també els seus béns". Posteriorment, segons el jutge, va enviar tots els diners a Mèxic, "evitant que la justícia espanyola embargués cautelarment 2.435.000 euros mitjançant aquesta operació".

Anar al contingut