Agents de la policia espanyola treballen a l'interior de la planta de tractament de residus de Sant Adrià de Besòs, el 26 d'octubre de 201…
Agents de la policia espanyola treballen a l'interior de la planta de tractament de residus de Sant Adrià de Besòs, el 26 d'octubre de 2017. (horitzontal)

La policia espanyola s'endú la documentació que els Mossos anaven a destruir a la incineradora de Sant Adrià de Besòs

ACN Sant Adrià de Besòs.-Agents de la policia espanyola s'han endut la documentació que efectius dels Mossos d'Esquadra han portat aquest dijous a destruir a la incineradora de Sant Adrià de Besòs. Quan hi han arribat, els Mossos s'han trobat un desplegament de la policia espanyola que els ha reclamat l'entrega de la documentació. Un comandament dels Mossos, però, els ha traslladat que només es podria fer el lliurament si ho requeria una autoritat judicial. Un cop ha arribat l'ordre judicial, el cos espanyol s'ha endut els documents. La policia catalana ha remarcat que la destrucció de documentació policial a la incineradora és una "pràctica habitual i ordinària". La major part del material que havia de ser destruït és documentació administrativa relacionada amb membres del cos però també hi ha informes policials i documentació diversa.

Segons han explicat els Mossos a través d'un comunicat, aquesta és una pràctica "habitual i ordinària" que es realitza periòdicament amb autorització del servei d'Administració i documentació de la Direcció General de la Policia. A més, remarquen que tota la documentació oficial que es destrueix es guarda en suport digital.La policia catalana afegeix que no disposen d'infraestructura pròpia a les dependències policials per destruir aquella documentació que, per motius de seguretat i d'espai, no es pot guardar en suport paper, i que per això fa anys que porten a terme aquesta pràctica a aquestes instal·lacions de Sant Adrià de Besòs.Quan els Mossos han arribat a la incineradora, s'hi ha trobat diverses furgonetes de la policia espanyola i els han demanat l'entrega de la documentació. Un comandament dels Mossos ha traslladat a un responsable del dispositiu de la policia espanyola que només es podria fer lliurament d'aquesta documentació si l'autoritat judicial ho requereix. La policia catalana remarquen que es tracta de documentació propietat del cos dels Mossos d'Esquadra i que "en cap cas es pot lliurar a terceres persones si no es fa amb el requeriment oportú d'una ordre judicial".L'operatiu de la policia espanyola s'ha allargat tot el matí, però ha estat aturat a l'interior de la incineradora del Besòs durant una llarga estona, amb els dos vehicles dels Mossos d'Esquadra -una furgoneta i un turisme sense logotipar- immobilitzats i custodiats per més d'una trentena d'agents de la policia espanyola. Pels volts d'un quart d'una del migdia ha arribat l'ordre judicial necessària perquè es pogués requisar el material. La policia espanyola ha obert llavors els vehicles dels Mossos i ha mogut un volum important de caixes a vehicles propis. Els mossos de paisà que traslladaven aquest material han seguit de prop l'operatiu. A un quart de dues del migdia s'ha restablert la normalitat a la planta de tractament de residus.

Anar al contingut