Madrid

La policia espanyola reactiva la investigació de la suposada relació entre ETA i les FARC colombianes

Es reactiva la investigació per esbrinar la suposada relació entre ETA i les FARC. L'Audiència Nacional ha ordenat a la policia espanyola que es desplaci a Colòmbia per interrogar 9 exguerrillers de les FARC colombianes per obtenir més informació sobre la seva suposada col·laboració amb ETA.

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha ordenat a la policia espanyola que es desplaci a Colòmbia per interrogar 9 exmembres de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i demanar-los que detallin els seus vincles amb terroristes d'ETA amb els quals es podrien haver reunit.

El magistrat, que va acordar aquesta diligència el passat 21 de setembre, pretén que la policia mostri als nou guerrillers, sis dels quals ja han estat interrogats per agents espanyols, fotografies actualitzades de membres d'ETA. Els interrogats s'haurien acollit al pla de reinserció posat en marxa pel govern colombià.

El jutge, que va adoptar aquesta decisió abans que els últims suposats etarres detinguts a Guipúscoa confessessin haver rebut instrucció a Veneçuela, també ha sol·licitat que s'incorpori a la causa la documentació intervinguda al líder de les FARC Víctor Julio Suárez Rojas, àlies "Mono Jojoy", que va ser abatut per l'exèrcit colombià el passat 23 de setembre.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut