Diversos agents de la policia espanyola impedeixen l'entrada de ciutadans a l'escola Nostra Llar de Sabadell aquest 1 d'octubre del 2…
Diversos agents de la policia espanyola impedeixen l'entrada de ciutadans a l'escola Nostra Llar de Sabadell aquest 1 d'octubre del 2017. (HORITZONTAL)

La policia espanyola impedeix per la força l'obertura del col·legi electoral on ha de votar Carme Forcadell

ACN Sabadell.-Una setantena d'agents de la policia espanyola han irromput amb violència aquest diumenge, a les nou del matí, a l'escola Nostra Llar de Sabadell, al carrer Calderón, on també ha de votar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Just a l'hora prevista per a l'obertura del col·legi, els antidisturbis han intentat accedir primer i davant la negativa dels voluntaris han trencat un vidre. Un cop a dins i després d'apartar els ciutadans -alguns d'ells asseguts a terra, entre els quals avis i nens- els voluntaris han estat identificats. Mentrestant, al voltant de 400 persones s'han aplegat a l'exterior amb crits de protesta contra l'actuació policial, tot i que aquesta xifra anirà augmentat avant l'arribada progressiva de més ciutadans.

Un minut abans de les 9 del matí han arribat a la zona de l'Escola Nostra Llar de Sabadell, on desenes de persones han passat la nit, sis unitats de la unitat d'antidisturbis de la policia espanyola amb una setantena d'agents. La policia ha format ràpidament un cordó i ha començat a apartar de forma brusca els centenars de persones que s'havien aplegat davant la porta del centre educatiu. Entre els manifestants hi havia persones grans, pares i nens i s'han viscut moments de molta tensió i por. També s'havien apropat fins aquest punt l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell) i l'exalcalde, Juli Fernàndez, que ha estat una de les persones que els agents han tret per la força.Després d'apartar les persones concentrades, la policia ha entrat per la força a l'interior de l'escola trencant un vidre amb un mall.Les agents han identificat els voluntaris que hi havia a l'interior i després d'escorcollar l'edifici han sortit amb bosses d'escombraries plenes, aparentment, de material per a l'1-O. Quan finalment la policia ha marxat de l'escola, els voluntaris que hi havia en aquest col·legi electoral han explicat als ciutadans que havien amagat les urnes a la cuina de l'escola, amb la qual cosa s'ha reobert el col·legi i s'ha iniciat la jornada electoral.

Anar al contingut