Les característiques del nou DNI
Les característiques del nou DNI
Madrid

La policia espanyola desactiva la firma digital de DNIs per errades de seguretat

La mesura es pren arran d'un estudi d'una universitat txeca que alerta de la vulnerabilitat d'aquest mètode de signatura en alguns documents

RedaccióActualitzat

La policia espanyola ha desactivat la firma digital d'alguns DNIs electrònics per possibles errades de seguretat, en concret, els que van ser expedits a partir de l'abril del 2015. La mesura s'ha pres arran d'un estudi d'un centre vinculat a la Universitat Masaryk, de la República Txeca, que alerta de la vulnerabilitat d'aquest mètode de signatura en alguns documents davant d'un atac informàtic molt organitzat.

L'Organisme de Certificació Espanyol analitza ara la possible errada, que afectaria els DNIs expedits des del 2015 i que tenen un número de suport posterior a ASG160.000, que a partir d'ara no es podran utilitzar per a certificats digitals. Ja s'han començat a modificar les funcionalitats d'aquests documents, diuen, per garantir "la màxima seguretat i confidencialitat en l'ús de l'autentificació i la firma electrònica a Espanya".

Es tracta d'una mesura temporal i "preventiva". Ara bé, quan es resolgui el problema hauran de ser els titulars d'aquests documents els que els actualitzin personalment a les oficines de documentació.

La correcció no afecta altres funcionalitats del DNI com ara tràmits administratius, mercantils o privats ni com a document per viatjar als països de la UE.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut