Clara Ponsatí
Clara Ponsatí
Edimburg

Clara Ponsatí s'entregarà a la policia escocesa segons el seu advocat

La primera ministra escocesa dona suport al procés d'autodeterminació català i s'oposa als empresonaments i detencions de polítics

Actualitzat

L'advocat de Clara Ponsatí, el rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, ha anunciat que, Clara Ponsatí es presentarà voluntàriament a la comissaria de policia a Edimburg.

"Compareixerem voluntàriament a la comissaria de policia a Edimburg. Des d'allà Ponsatí serà traslladada als jutjats escocesos on hi haurà una vista amb totes les parts. Esperem que se li imposi una fiança mentre es discuteix el procés i hi ha una vista en les properes setmanes i no mesos."

 

 

Aamer Anwar es va presentar-se ahir com representatnt legal de Clara Ponsatí, segons ell mateix va anunciar en el seu compte de Twitter. 

 

 

Anwar, reputat criminalista que ha estat escollit millor advocat de l'any 2017, diu que basa la defensa de Ponsatí considerar que es tracta d'una "persecució política i no es garanteix que els drets humans siguin respectats a les Corts espanyoles".

"Argumentarem que l'estat espanyol està cometent un abús dels drets humans en els darrers mesos. Han fet víctimes persones que han optat per vies democràtiques i que han intentat fer un referèndum com el que es va fer a Escòcia."

La policia escocesa confirmava aquest diumenge que havia rebut l'euroordre i demanava a Clara Ponsatí que s'entregui voluntàriament.

 

 

Segon la informació que es publica a través del compte Twitter de la mateixa policia escocesa, s'han fet els tràmits necessaris per posar-se en contacte amb Clara Ponsatí i amb el seu advocat que es està preparant que Ponsatí s'entregui a la policia.

L'advocat de Clara Ponsatí és el rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, segons ell mateix ha anunciat en el seu compte de Twitter. 

 

 

Anwar, reputat criminalista que ha estat escollit millor advocat de l'any 2017, diu que basa la defensa de Ponsatí considerar que es tracta d'una "persecució política i no es garanteix que els drets humans siguin respectats a les Corts espanyoles".

 

La Crown Office, o fiscalia escocesa ja va confirmar dissabte que havia rebut l'euroordre emesa pel jutge del Suprem Pablo Llarena, apartir de la qual ha engegat la cerca a través de la policia.

La consellera cessada pel 155 va tornar a viure a St. Andrews, a Escòcia, a principis d'aquest mes on és catedràtica a la universitat. Ponsatí va deixar Bèlgica després de quatre mesos i mig.

Clara Ponsatí, en una entrevista al programa de TV3 "Preguntes Freqüents" d'aquest dissabte però enregistrada abans de l'emissió de l'euroordre, assegurava que si hi hagués una altra euroordre "es posaria a disposició de la justícia britànica".

 

Nicola Sturgeon

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha fet públic en una piulada el comunicat del govern escocès on es manifesta el suport "a la autodeterminació catalana i s'oposa fortament a la decisió d'Espanya de buscar l'arrest i empresonament dels polítics independentistes."

 

 

En el comunicat es lamenta que el govern escocès no pot actuar contra l'ordre d'arrest i que està legalment obligat a complir-lo.

 

 

 

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàGovern empresonatArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut