Mâcon

La policia es deixa al carrer cinc bosses de material confiscat als presumptes membres d'ETA detinguts a França

L'operació antiterrorista d'aquest diumenge ha deixat una imatge insòlita. Cinc bosses de plàstic amb material informàtic, un DNI fals i, fins i tot, armes i municions, que la policia francesa ha oblidat al carrer, proves que els periodistes han pogut examinar amb tot detall.

RedaccióActualitzat
Les detencions dels presumptes membres d'ETA d'aquest diumenge demostren que els estats espanyol i francès no afluixen en el setge a l'organització terrorista ETA, malgrat l'alto el foc definitiu que la mateixa Izaskun Lesaka, encaputxada, anunciava, llegint un comunicat amb dos etarres més, fa un any. Però l'operació que les policies de tots dos estats han portat a terme al sud de França també evidencia que els cossos de seguretat, en aquest cas, la policia francesa, cometen errors. I a vegades, són tan visibles com el que els agents han protagonitzat en deixar-se oblidat al carrer una part del material confiscat, després de les detencions d'una de les caps de la banda i d'un altre membre, company sentimental de Lesaka. Ni més ni menyes que cinc bosses de plàstic amb material informàtic, un DNI fals i fins i tot, armes i municions, que els periodistes han pogut examinar amb tot detall.

Després de les tres de la tarda, la policia ha sortit de l'hotel amb els dos detinguts per portar-los a la comissaria, a l'espera de ser traslladats a París, on passaran a disposició del jutjat antiterrorista. En principi se'ls acusarà de pertinença a banda armada i tinença d'armes. Quan els dos detinguts han abandonat la residència, un d'ells, Joseba Iturbide, ha oposat resistència just en el moment de ser introduït al vehicle dels agents.

Tot i que ningú ha qüestionat de moment, i vist el resultat, la professionalitat dels gendarmes que han intervingut en l'operació antiterrorista d'aquest cap de setmana, l'anècdota de l'oblit policial, si més no, fa reflexionar.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut