Cerdanyola del Vallès

La policia deté una perillosa banda d'atracadors de joieries a Cerdanyola del Vallès

Desmantellada una banda de perillosos atracadors a joieries a Cerdanyola del Vallès. Es tracta de deu persones, nou d'origen romanès i un espanyol, que agredien amb molta violència les víctimes per aconseguir un botí que tenien identificat prèviament. La policia atribueix als delinqüents un mínim de dos atracaments amb violència i intimidació.

Actualitzat

El delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, ha explicat que els detinguts estan, per ara, acusats d'haver perpetrat un assalt amb violència física en una joieria de Ripollet i del robatori a un representant de joieria.

El primer va passar el mes de març a Castelldefels. Van assaltar al carrer el representant d'una joieria. Dos dels delinqüents anaven en una motocicleta i quan van identificar l'home, un agressor corpolent el va colpejar amb molta força i li va robar el maletí amb joies que duia. En total, el botí va ser d'uns 500.000 euros.

L'altre robatori va passar el mes d'abril a Ripollet. Van entrar en una joieria i un dels detinguts, molt corpolent i amb molta força física, va agredir brutalment, segons destaquen fonts policials, la propietària del negoci, que va quedar inconscient.

Segons expliquen fonts de la investigació, els detinguts preparaven prèviament els assalts, i just abans de la detenció, cinc dels delinqüents havien visitat dues joieries de Ripollet per planificar un robatori.

La policia ha detingut la banda en els dos pisos de Cerdanyola del Vallès on vivien. En els domicilis no s'han trobat armes, però sí algunes joies que s'analitzen per saber de quin robatori procedeixen.

Dins del grup de detinguts hi ha homes i dones de totes les edats, i la policia investiga si tenen antecedents policials i si podrien ser els responsables de robatoris a habitatges.

Anar al contingut