Biscaia

La policia deté dos presumptes col·laboradors d'ETA a Biscaia

La policia espanyola ha detingut aquesta matinada a Biscaia dos presumptes col·laboradors d'ETA. Les detencions dels dos individus, que la policia relaciona amb l'atemptat contra la caserna de la Guàrdia Civil a Calahorra, s'han fet a Algorta, prop de Bilbao, i a Elorrieta, dins mateix de la capital biscaïna. Les mateixes fonts vinculen els dos detinguts amb Jon Rosales, un dels arrestats fa pocs dies a Catalunya.

Actualitzat
Els arrestats són Urko Izagirre Iriarte i Enrique Noya Santos. Se'ls acusa d'haver deixat una furgoneta per a la comissió de l'atemptat de Calahorra el 21 de març del 2008, tot i que no es tracta del vehicle utilitzat com a cotxe bomba. Aquella explosió va causar nombroses destrosses, tot i que no hi va haver pèrdues humanes.

En la mateixa operació, la Policia Nacional ha confiscat als dos presumptes col·laboradors d'ETA detinguts aquesta matinada a Biscaia manuals per fabricar explosius, una bombona de càmping gas i material informàtic. Ha estat després d'escorcollar un polígon industrial a Abadiño, a Biscaia, i dos domicilis a Getxo i Erandio.

Mentrestant el jutge de l'Audiència Nacional ha decretat presó per al suposat etarra detingut dissabte a Guipúscoa que estava en cerca i captura des de l'any passat per no haver-se presentat a un judici.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut