El moment de la detenció, captada per la Policia Nacional.
La policia deté un perillós fugitiu britànic a Calp. (Foto: Policia Nacional)
Alacant

La policia deté a Calp un perillós fugitiu britànic que es va escapar durant un judici al Regne Unit

La Policia Nacional ha detingut a Calp un perillós fugitiu britànic de 32 anys que es va escapar durant un judici al Regne Unit després d'atacar la custòdia policial i al qual les autoritats buscaven per un robatori a mà armada comès el 2005.

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional ha detingut a Calp un perillós fugitiu britànic de 32 anys que es va escapar durant un judici al Regne Unit després d'atacar la custòdia policial i al qual les autoritats buscaven per un robatori a mà armada comès el 2005.

El detingut figurava entre els criminals britànics més buscats a l'estat espanyol. El 2012 va aconseguir escapar de la policia espanyola envestint amb el tot terreny que conduïa els dos vehicles camuflats que intentaven detenir-lo.

Quan els agents van assaltar la seva vivenda divendres passat per detenir-lo, va intentar fugir una altra vegada i es va enfrontar als agents amb violència.

Al registre del seu habitatge s'han trobat dues armes de foc curtes, cartutxos i telèfons mòbils, entre altres efectes.

Les autoritats britàniques el buscaven per la seva participació en un robatori a mà armada comès el 2005 i per haver-se evadit el 2009 després que es va ordenar que ingressés a presó preventiva per l'assalt.

Els fets es remunten al 2005 quan un grup de delinqüents armats va atacar i ferir el guàrdia d'un vehicle que traslladava la recaptació d'un supermercat i es va endur una de les bosses, que contenia 25.000 lliures esterlines.

A.T.M. va ser detingut el 2007 i quan va comparèixer al jutjat, dos anys després, se li va ordenar presó preventiva. En sentir el veredicte, el detingut va atacar un membre de seguretat, va saltar de la banqueta dels acusats i es va escapar de la custòdia policial.

El 2012 la policia el va localitzar a Los Alcázares, Múrcia, però, en adonar-se de la presència policial, va envestir els vehicles policials i va aconseguir fugir.

Les investigacions han permès localitzar la casa on vivia amb la seva parella, a Calp, on ha estat detingut.
Anar al contingut