Lleida

La policia desmantella cinc prostíbuls a Lleida en un operatiu contra l'explotació sexual de dones russes

La policia espanyola ha desarticulat una organització hispanorussa que portava dones de Volgograd per explotar-les sexualment. Les dones eren captades amb falses ofertes de feina de ballarina o cambrera. El grup els facilitava l'entrada il·legal mentre que les despeses del viatge anaven a càrrec dels propietaris dels clubs. En l'operatiu s'han escorcollat cinc prostíbuls i tretze domicilis a Lleida, i hi han estat detingudes 22 persones i vuit més han quedat imputades. Fonts policials han indicat que en dos dels habitatges s'hi recloïen les víctimes a l'espera de ser col·locades en clubs o venudes a altres propietaris d'aquest tipus de negocis.

Actualitzat
La policia espanyola, amb la col·laboració de les autoritats russes, va iniciar una investigació sobre un grup organitzat que presumptament traficava amb dones amb la finalitat d'explotar-les sexualment. Les víctimes eren captades fonamentalment en la ciutat de Volgograd. Els membres de la xarxa s'aprofitaven de la necessitat econòmica de les dones i els prometien un futur com a ballarines o cambreres en locals de l'Estat.

Un cop enganyades, les traslladaven amb tren fins a Moscou, on els proporcionaven el visat i els documents necessaris. D'allà, viatjaven amb avió fins a Barcelona simulant ser turistes i eren recollides per alguns membres de la banda i distribuïdes en diferents domicilis a l'espera de ser col·locades en clubs de Lleida o venudes a propietaris de prostíbuls o negocis d'aquest tipus. Les despeses del viatge les pagaven els amos dels clubs per simular que les dones viatjaven com a turistes. Arran del deute generat, l'organització les obligava a exercir la prostitució.

Anuncis per internet per captar clients


La policia ha explicat que per captar nous clients les noies s'anunciaven a internet, on es podien visualitzar fotos seves i sol·licitar els seus serveis. Els diners obtinguts pels serveis eren blanquejats a través d'empreses fictícies a les quals desviaven els guanys mitjançant els datàfons instal·lats en els clubs.

Fonts policials han indicat que un dels clubs implicats havia estat modificat per convertir-lo en societat gastronòmica, s'hi autoritzava l'accés només a socis i, d'aquesta manera, es permetia als clients fumar a l'interior.

La investigació ha finalitzat amb la detenció de 22 persones, la imputació de vuit més i el registre de cinc clubs i tretze domicilis, on han estat confiscats més de 300.000 euros, sis ordinadors i nombrosa documentació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut