La policia desarticula una xarxa acusada d'explotar sexualment més de 200 dones en els últims onze anys

Entre les víctimes, hi ha quatre menors d'edat, una dona amb discapacitat psíquica i familiars dels presumptes proxenetes. Fins ara s'han identificat 18 membres, nou dels quals han estat detinguts, una dona està imputada i la restà està pendent de detenció.

RedaccióActualitzat

La policia espanyola ha desarticulat una xarxa que presumptament va explotar més de 200 dones, totes elles estrangeres, des de l'any 2002 en clubs de carreteres i clubs de la província de Barcelona. Segons l'informe de la policia, les dones eren captades de Romania, aprofitant la seva situació de necessitat, i portades a Espanya on se les obligava a prostituir-se per pagar el deute concret amb el viatge il·legal. Entre les joves, hi ha 4 menors d'edat, una dona amb discapacitat psíquica i també, familiars dels presumptes proxenetes.

La investigació es va iniciar als clubs "La Bombonera" de Terrassa i "Las Palomas" de Manresa, i a diverses carreteres catalanes quan la policia va assabentar-se que una dona amb discapacitat era explotada en un club de la capital del Bages. A més, entre els anys 2007 i 2009 els mateixos proxenetes van obligar una de les dones a prostituir-se al barri del Raval a Barcelona, segons la policia.

El grup estava perfectament organitzat i ciutadans romanesos, espanyols i marroquins en formaven part. Tenien un control absolut sobre les víctimes. Si les dones eren menors, els proxenetes els retiraven la documentació i la canviaven per una fotocòpia amb la data de naixement correcta per superar les inspeccions policials. Les joves eren explotades de deu a dotze hores diàries de dimarts a diumenge i els propietaris dels prostíbuls es quedaven el 40% dels ingressos obtinguts dels serveis sexuals i les consumicions.  

En col·laboració amb la policia romanesa, fins ara s'han identificat 18 membres de la organització com a presumptes responsables dels delictes de tracta d'ésser humans, dels quals nou han estat arrestats, una dona ha estat imputada i la resta està pendent de detenció. Se'ls acusa dels delictes de tràfic d'ésser humans relatius a la prostitució, corrupció de menors, contra el dret dels treballadors i pertinença a banda criminal.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut