La policia desmantella els campaments plens d'immigrants, la majoria de l'Afganistan i l'Iraq.
La policia desmantella els campaments plens d'immigrants, la majoria de l'Afganistan i l'Iraq.
Calais

La policia desallotja tres campaments amb 800 immigrants al nord de França

El desmantellament arriba dies després del triomf de l'ultradretà Front Nacional, que va obtenir el 34% dels vots a Pas de Calais

RedaccióActualitzat

La policia francesa ha desmantellat aquest dimecres tres campaments amb uns 800 immigrants procedents de l'Àsia, l'Orient Mitjà i Àfrica, prop del port de Calais, al nord del país. El desallotjament arriba tres dies després que la formació ultradretana Front Nacional fos la força més votada a França a les eleccions al Parlament Europeu. El Partit Socialista, en el poder, només va quedar en tercera posició.

La justificació oficial és que hi hauria un brot de sarna per les males condicions amb què s'acullen els refugiats. Tots estan atrapats al costat continental del canal de la Mànega a l'espera de poder entrar a la Gran Bretanya. No tenen habitatge alternatiu, i no és clar on els portarà la policia a l'espera d'una probable repatriació. De fet, però, la majoria d'immigrants havien fugit ja abans de l'arribada de la policia. Els desallotjaments, que ja havien estat anunciats fa una setmana, han estat criticats i denunciats per organitzacions defensores dels drets humans.

Aquesta zona del nord de França ha atret en els últims quatre anys centenars d'immigrants que fugen de la pobresa en països en conflicte com l'Afganistan i l'Iraq, molts d'ells amb l'esperança de creuar l'estret en ferri o en tren per arribar fins al Regne Unit. Pas de Calais es troba a la zona nord-oest de França, on el Front Nacional ha aconseguit el 34% dels vots a les eleccions de diumenge. La formació encapçalada per Marine Le Pen va fer campanya a favor d'una reducció dràstica de la immigració i del rebuig a l'espai europeu sense fronteres Schengen, que permet la lliure circulació de ciutadans comunitaris entre els països de la Unió Europea.

 

 

Anar al contingut