Iemen

La policia del Iemen mata quatre sospitosos de l'atemptat contra turistes espanyols

Quatre presumptes membres d'Al-Qaeda, sospitosos d'haver participat en l'atemptat que va costar la vida a vuit turistes espanyols i dos ciutadans del Iemen, han mort en un enfrontament amb les forces de seguretat del país. L'intercanvi de trets s'ha produït a la província de Marib, el mateix lloc on va passar l'atac suïcida del 2 juliol, en el marc d'una operació contra el terrorisme. En els enfrontaments també ha mort un soldat.

Actualitzat
Entre els milicians morts es troba Qassem al Rainy, un iemenita considerat el màxim dirigent d'Al-Qaeda en aquest país àrab. Segons ha explicat el governador de la regió de Marib, aquest presumpte terrorista estava reclamat per l'Aràbia Saudita i s'havia escapat fa anys d'una presó del Iemen.

Dos dels altres milicians morts també tenien nacionalitat iemenita, mentre que el quart tenia 18 anys i les autoritats encara no saben de quin país era.

Les autoritats iemenites van identificar a principis d'aquest mes el conductor suïcida que va encastar el cotxe bomba contra el dels turistes espanyols i a nou membres més de la cèl·lula d'Al-Qaeda acusada d'aquest atemptat.

En total, 15 persones han estat detingudes fins ara en relació amb la investigació, però les autoritats sospiten d'altres membres de la cèl·lula que encara no havien estat capturats, segons l'agència local de notícies Saba.
Anar al contingut