L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat al juliol un dispositiu especial contra la  venda ambulant. (Foto: ACN)
L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat al juliol un dispositiu especial contra la venda ambulant. (Foto: ACN)
Barcelona

La policia decomissa 122.000 objectes i 46.000 llaunes de la venda ambulant al juliol

La Guàrdia Urbana ha decomissat aquest mes de juliol més de 122.000 objectes i prop de 46.000 llaunes de beguda destinats a la venda ambulant a Barcelona. Aquestes xifres suposen un 48% més que el més de juny.

Actualitzat
El primer mes del dispositiu especial ha deixat gairebé 3.500 actuacions i denúncies i una quarantena de detencions. Així mateix, el nombre de trucades dels veïns per les molèsties que causava la venda ambulant ha baixat gairebé un 14%.

El nou govern de l'Ajuntament de Barcelona vol acabar amb la venda ambulant reduint la venda al carrer, actuant contra els petits magatzems que proporcionen el material als venedors i atacant les grans xarxes de distribució de productes falsificats.

Durant aquest mes s'ha precintat i retirat el gènere que es distribuïa en un establiment al carrer Sant Pau, s'ha decomissat roba falsificada que es produïa en un local al carrer Sant Pere Mitjà i s'ha actuat contra una copisteria del carrer Súria que distribuïa CDs i DVDs falsos. Un altre decomís important ha estat el material d'un camió al voltant de l'Estadi Olímpic el passat 20 de juliol, quan es va celebrar el concert de Bon Jovi.

El dispositiu ha posat especial èmfasi a les zones cèntriques de la ciutat i als punts turístics com el Parc Güell, la Sagrada Família i els eixos comercials tant amb agents uniformats com vestits de paisà.

La Guàrdia Urbana continua treballant amb els Mossos d'Esquadra i el Cos Nacional de Policia per localitzar els grans distribuïdors.

En aquest context, aquest divendres van ser detingudes 12 persones acusades de falsificar, elaborar i distribuir imitacions de primeres marques i material d'àudio i vídeo. Els arrestats pertanyien a tres grups organitzats diferents de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Montcada i Reixac.

També cal recordar que aquest dijous la Confederació del Comerç a Catalunya ha iniciat la campanya "Estirem la manta" per conscienciar la població del perjudici social i fiscal que comporta la compra d'aquests productes.
Anar al contingut