Londres

La policia dona per morts els 58 desapareguts en l'incendi de la torre Grenfell

RedaccióActualitzat

La policia de Londres perd l'esperança de trobar persones amb vida dins la torre Grenfell. 

Un portaveu policial, el comandant Stuart Cundy de la policia metropolitana, dona per mortes les 58 persones desaparegudes en l'incendi. Fins divendres s'havia confirmat la mort de 30 persones, però aquest dissabte els responsables de la investigació assumeixen que tots els desapareguts són morts. 

"Tristament, ara hi ha 58 persones que ens van dir que eren a la torre Grenfell aquella nit, que estan desaparegudes, i, per tant, lamentablement, he d'assumir que són mortes."

Cundy ha afirmat, no obstant això, que el numero final de morts encara no està confirmat i que aquestes estimacions podrien canviar a mida que passin les hores i segons com sigui l'evolució dels ferits.

Segons els hospitals anglesos, ara mateix hi ha 19 persones hospitalitzades en quatre centres mèdics, de les quals 10 estan en estat crític. 

Els mitjans britànics estimen que la xifra final de morts superarà la setantena.

La primera víctima identificada és Mohammed Alhajali, un dels residents dels 120 pisos que hi havia a l'edifici de 24 plantes incendiat. A l'edifici vivien entre 400 i 600 persones, moltes d'elles amb pocs recursos econòmics.

 

 

Theresa May rep els familiars

Aquesta mateixa tarda, poc abans d'aquest anunci de la policia metropolitana, la primera ministra britànica, Theresa May, rebia a la seva residència de Downing Street els familiars dels desapareguts en la tragèdia.

Ho ha fet després de les crítiques per no haver-se acostat encara fins al lloc dels fets per donar consol als afectats, i just l'endemà de les manifestacions ciutadanes per reclamar justícia.

Els residents a la torre Grenfell havien denunciat en nombroses ocasions les deficiències de l'aquest edifici de titularitat pública. A mida que es conéixen detalls de com es van propagar les flames, creix la indignació. Ara s'ha sabut que els materials barats utilitzats en la renovació de l'edifici, fa només un any, podrien haver estat els que van propagar el foc a velocitat de vertigen.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut