La policia ha carregat amb canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens a Ankara
La policia ha carregat amb canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens. (Foto: Reuters)
Ankara

La policia carrega contra els manifestants antigovernamentals a Ankara

La policia antiavalots turca ha carregat amb canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens contra milers de manifestants que marxaven cap a la cèntrica plaça Kizilay, a Ankara. Taksim, a Istanbul, ha viscut una jornada més pacífica, tot i que els manifestants no cedeixen en el seu clam pel canvi.

RedacióActualitzat
La policia antiavalots turca ha carregat aquest dissabte amb canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens contra milers de manifestants que marxaven cap a la cèntrica plaça Kizilay, a Ankara, segons la televisió Halk.

Unes 10.000 persones han marxat en solidaritat amb les manifestacions antigovernamentals que des de fa més d'una setmana es fan en les principals ciutats de Turquia.

Les protestes han començat a la capital turca amb un ambient festiu, però la policia ha intervingut tallant el trànsit als voltants de la plaça, on els manifestants pretenien concentrar-se. Ha estat llavors quan els agents han dispersat la marxa amb canons d'aigua a pressió i gasos lacrimògens que han llançat des de vehicles blindats. Mentrestant, els cossos antiavalots han creat un perímetre de seguretat al voltant de la plaça.

Un cop la protesta ha estat dispersada, la policia s'ha quedat vigilant les proximitats de Kizilay.

Una cassolada sonada

Tal com ha passat durant l'última setmana en altres barris de la capital turca, la gent ha sortit de les cases per participar en una cassolada popular. Balcons i finestres s'han sumat a la protesta.

A la plaça Taksim d'Istanbul, mentrestant, milers de ciutadans segueixen clamant per un canvi de rumb. Aquest dissabte, joves feministes i seguidors dels principals equips de futbol de la ciutat han viscut una jornada reivindicativa, en un ambient festiu i pacífic sense presència policial.
Anar al contingut