Madrid

La policia busca una tercera persona relacionada amb la furgoneta carregada d'explosius

Les operacions antiterroristes d'aquest cap de setmana es mantenen obertes. La Guàrdia Civil està buscant a la localitat biscaïna d'Elorrio una tercera persona vinculada amb els presumptes etarres Garikoitz García Arrieta i Iratxe Yáñez Ortiz, tots dos detinguts a Portugal aquest cap de setmana. Aquesta persona estaria relacionada amb el lloguer de la furgoneta, localitzada en un control rutinari a Zamora, que transportava explosius.

Actualitzat
La pista sobre una tercera persona implicada la va donar la documentació trobada a la furgoneta, segons fonts de la lluita antiterrorista.

En el marc d'aquest operatiu, la policia ha realitzat diversos escorcolls a dos pisos a Elorrio i també a altres dos immobles de Vitòria i Aretxabaleta, a Guipúscoa. Un d'aquests pisos és el dels pares d'Iratxe Yáñez, detinguda a Portugal mentre conduïa un altre vehicle que acompanyava la furgoneta amb explosius.

Mentrestant, el jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, ja ha cursat l'ordre per demanar a Portugal l'entrega a Espanya d'Iratxe Yáñez i Garikoitz García, els dos en presó preventiva. Marlaska creu que si els tràmits van ràpids, es podria fer efectiva d'aquí a uns 20 dies o un mes. De moment, els dos etarres han comparegut davant de la justícia, a Lisboa, on afronten acusacions de desobediència a les autoritats portugueses, furt de vehicle i possessió d'armes.

Pel que fa als dos etarres detinguts a França, segueixen encara en dependències policials de la ciutat de Clermont-Ferrand.
Anar al contingut