Estocolm

La policia britànica escorcolla un pis del nord de Londres on va viure el suposat autor del doble atemptat a Suècia

La investigació sobre el doble atemptat de dissabte al centre d'Estocolm, a Suècia, ha arribat al Regne Unit. La policia britànica ha escorcollat un habitatge al nord de Londres, on vivia l'home a qui diversos mitjans suecs i britànics apunten com a possible autor de l'atac. El sospitós, mort en l'atemptat, és un jove d'origen iraquià emigrat a la capital sueca als anys 90, que havia estudiat en una universitat del nord de Londres, on la seva família continua residint. Les autoritats sueques encara no han confirmat que es tracti d'un acte suïcida islamista.

Actualitzat
Suècia ha optat pel silenci oficial en relació amb el doble atemptat perpetrat aquest dissabte en ple centre comercial de la ciutat. No es descarta cap hipòtesi malgrat les evidències que apunten que es tractaria d'un atac terrorista suïcida en contra de la presència militar sueca a l'Afganistan i com a represàlia per la publicació el 2007 d'unes caricatures de Mahoma del dibuixant Lars Vilks.

Els desitjosos de detalls, però, poden recórrer a la premsa sueca. Els mitjans han fet la seva pròpia investigació i ofereixen fins la més mínima intimitat del suposat suïcida. Tot, sense confirmació oficial i basat en fonts anònimes de la investigació.

Segons aquestes informacions, el presumpte jihadista seria un home de 28 anys que hauria emigrat a Suècia l'any 1992 després d'haver cursat estudis al Regne Unit. Asseguren també que el mort i el propietari del vehicle serien la mateixa persona. La policia ha escorcollat aquest diumenge la vivenda de l'amo del turisme que va explotar, un apartament a Tranas, al sud del país.

L'"Expressen" publica que la policia treballa amb la hipòtesi que el suïcida fos un home anunci, ja que al costat del cadàver hi va trobar un cartell amb ofertes d'un restaurant.

Segons el relat d'alguns testimonis, la víctima s'hauria immolat amb el que podria ser un cinturó bomba. Portava també una motxilla carregada amb claus i objectes metàl·lics. Aquesta circumstància faria pensar a la policia, segons les informacions periodístiques, que una de les bombes va explotar abans d'hora i que l'objectiu real del suïcida era dirigir-se a una zona més concorreguda i provocar una massacre.

El primer ministre suec ha qualificat l'atemptat d'"inacceptable" i d'"amenaça per a la nostra societat oberta". Tot i això, les autoritats sueques no han augmentat el nivell d'alerta terrorista, situat en grau 3, en un màxim de 5, el nivell més alt dels últims cinc anys, des de fa uns quants mesos. Sí que ha augmentat, però, la presència policial als carrers del centre de la capital sueca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut