Un cartell a l'entrada de l'aeroport de Heathrow que indica la direcció cap a totes les terminals
La policia britànica va detenir a l'aeroport de Heathrow el director general dels serveis secrets de Ruanda (Reuters)
Londres

La policia britànica deté el cap dels serveis secrets de Ruanda, reclamat per Espanya per genocidi

El general està acusat d'haver ordenat l'assassinat de tres ciutadans espanyols cooperants de Metges del Món durant el genocidi del 1994

RedaccióActualitzat

Scotland Yard, la policia britànica, va detenir dissabte a l'aeroport de Heathrow Emmanuel Karenzi Karake, el director general dels serveis secrets de Ruanda, reclamat per la justícia espanyola per crims de guerra durant el genocidi contra els tutsis i els hutus moderats del 1994. La notícia, però, ha transcendit aquest dimarts.

Les autoritats britàniques han respost així al mandat d'arrest europeu emès per l'estat espanyol, segons el Ministeri d'Afers Estrangers britànic. Ara Karenki està sota custòdia de la policia britànica i dijous compareixerà davant d'un tribunal.

Ruanda ja ha demanat explicacions al govern del Regne Unit per la detenció del seu director general dels serveis d'intel·ligència.. 

El general Karenzi Karake està acusat a Espanya d'haver ordenat l'assassinat de tres ciutadans espanyols cooperants de Metges del Món.

El genocidi va costar la mort a uns 800.000 ruandesos entre l'abril i el juny del 1994. Karenzi Karake és un dels 40 funcionaris i militars citats per l'acusació espanyola.

 

Anar al contingut