Brussel·les

La policia belga deté tres persones a Brussel·les sospitoses de planejar un atac terrorista durant un partit de l'Eurocopa

El govern belga ha decidit no augmentar el nivell d'alerta terrorista, que es manté en el nivell 3 en una escala total de 4

Actualitzat

La policia belga ha detingut una dotzena de persones sospitoses de planejar nous atacs terroristes en una massiva operació antiterrorista . Les detencions van començar divendres i han continuat aquesta matinada. Dels 12 detinguts, 9 han quedat en llibertat i a 3 se'ls ha inculpat de "tentativa d'assassinat en un context de terrorisme".

Als tres detinguts se'ls acusa d'intentar cometre un atac i participar en les activitats d'un grup terrorista. Els acusats haurien planejat atemptar contra els aficionats al futbol que seguien ahir dissabte a la tarda el partit que enfrontava Bèlgica amb Irlanda a l'Eurocopa a travès les pantalles gegants instal·lades a la "fan zone" de la plaça Charles Rogier de Brussel·les. Però, durant els escorcolls que s'han fet entre divendres i dissabte en més de 150 garatges i magatzems, la policia no ha pogut trobar ni armes ni explosius.

El govern belga ha decidit no augmentar el nivell d'alerta terrorista, que es manté en el nivell 3 en una escala total de 4.

Els agents antiterroristes sospiten que els detinguts suposadament volien cometre un o més atemptats al país, segons la televisió belga RTBF. Els resultats del seguiment dels sospitosos i les conclusions de les últimes investigacions han forçat "una intervenció immediata", d'acord amb la fiscalia.

Segons publica el diari 'Le Soir', una escolta telefònica durant la investigació va revelar que aquests sospitosos tenien la intenció de cometre atacs imminents a Brussel·les durant un partit de la sel·lecció belga. 

Una quarentena de registres sense resultat

A més dels detinguts, la policia belga ha interrogat una quarantena de sospitosos en diferents localitats a la rodalia de Brussel·les i a les regions de Valònia i Flandes. Durant l'operació, en què s'han escorcollat 40 habitatges i més de 150 garatges i magatzems, no s'han registrat "incidents concrets". En cap cas no s'ha trobat cap rastre d'armes o explosius.

Aquestes detencions s'han fet després de la filtració d'una nota interna de la policia als mitjans de comunicació que hi ha hagut en els últims dies i que alertava els agents d'un "risc imminent" d'atemptat terrorista a Bèlgica.

En les últimes setmanes s'ha reforçat la seguretat de quatre ministres del govern belga que havien rebut amenaces.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut