Melbourne, Austràlia

La policia australiana desarticula una cèl·lula terrorista preparada per atemptar

La cèl·lula terrorista, d'inspiració jihadista, estava formada per cinc joves de 18 i 19 anys que pretenien atemptar en un acte en homenatge als soldats morts a la I i la II Guerra Mundial

RedaccióActualitzat

La policia australiana ha detingut cinc joves que estaven preparant un atemptat inspirat en els que comet Estat Islàmic.

L'atemptat el preparaven per al 25 d'abril a Melbourne, durant la cerimònia en honor dels soldats australians i neozelandesos que van lluitar a les dues guerres mundials. L'objectiu de l'atac el dia de l'ANZAC eren agents de la policia.

Les detencions s'han fet a l'estat de Victòria i almenys tres dels cinc detinguts van quedar ferits durant l'operació. Els detinguts són tots molt joves: quatre tenen 18 anys i el cinquè en té 19.

Segons el govern australià, els joves es van inspirar en les accions del grup Estat Islàmic, tot i que el primer ministre ha dit que els detinguts no són homes de fe ni representen cap cultura.

Les forces de seguretat australianes vigilen estretament unes 400 persones sospitoses de donar suport a Estat Islàmic. Es calcula que un centenar d'australians han sortit del país per unir-se als jihadistes que lluiten a Síria i a l'Iraq, i que una vintena van morir en combat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut